Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › FiiO X1 II (2nd Gen) w/ Bluetooth!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

FiiO X1 II (2nd Gen) w/ Bluetooth! - Page 126

post #1876 of 2149

Yes,please.

post #1877 of 2149
Quote:
Originally Posted by iancraig10 View Post

Does it? I can see something to turn the clicks off but not the wheel itself.

Do you want to entirely disable the functionality of the wheel? 

post #1878 of 2149

Hi @FiiO.
Just got my X1ii today.
got it to give it as a gift to a good friend of mine(I already have an X2ii and i love it :)
I must say, the device looks and feels great in the hand!
I updated it to the latest firmaware(1.5.3) and put a new 128GB sandisk micro sd.
The x1ii media library update was very slow,it got stuck for a while on 1015, I left it for like an hour and a half,
and when i came back it was stuck on 1280(out of about 2000).
same thing with my samsung evo+ 128gb card.
like other people commented before, the problems i encountered were:the ui is still laggy, a small delay while switching songs.
I must say that the device seems really great except for the unsolved bugs we mentioned, and like i see
here in the thread you guys are doing anything you can to ensure those bugs are fixed so that all of us users can enjoy your great device!
Waiting for your next update :)
If i'll run into more bugs while using the device in the next few days, i'll report them here.

Again, Thank you for your great work and products :) 

post #1879 of 2149
I game up, sold my X1. Going back to iPod Video - so much more comfortable in every day usage.
post #1880 of 2149

Hi  FIIO and guys

 

 

A little bug :

When you want to play song by ARTIST, you choose your ALBUM and after your SONG ; on the screen when music play, you have only the name of the song and it's correct (if you choose in system setting file name display with TITLE)


With the same choice in system setting, when you want to play song by browse files, you choose your ARTIST, ALBUM and after your song ; on then screen when music play you have the number of the TRACK and the ARTIST and the name of the SONG ...

 

So it is not the title but the file name of the file (bug) and by artist it's only the title and it's correct.
 

In the system setting, File name display with TITLE in not efficient  when you browse files...

 

Can you fix it ?

 

Thanks for your support and the good job for FW 1.53


Edited by The Frenchman - 1/11/17 at 3:37pm
post #1881 of 2149
Quote:
Originally Posted by The Frenchman View Post
 

Hi  FIIO and guys

 

 

A little bug :

When you want to play song by ARTIST, you choose your ALBUM and after your SONG ; on the screen when music play, you have only the name of the song and it's correct (if you choose in system setting file name display with TITLE)


With the same choice in system setting, when you want to play song by browse files, you choose your ARTIST, ALBUM and after your song ; on then screen when music play you have the number of the TRACK and the ARTIST and the name of the SONG ...

 

So it is not the title but the file name of the file (bug) and by artist it's only the title and it's correct.
 

In the system setting, File name display with TITLE in not efficient  when you browse files...

 

Can you fix it ?

 

Thanks for your support and the good job for FW 1.53

 

Dear The Frenchman,

 

If you mean the display under browse file is always showing file name, it is designed to act like that and won't be fixed. 

 

In FW1.5.3, We Added feature of displaying the title of the track under Category after updated media lib (while still display the file name under Browse files): http://fiio.net/en/story/519  

 

Best regards

Reply
post #1882 of 2149
Quote:
Originally Posted by maor26 View Post
 

Hi @FiiO.
Just got my X1ii today.
got it to give it as a gift to a good friend of mine(I already have an X2ii and i love it :)
I must say, the device looks and feels great in the hand!
I updated it to the latest firmaware(1.5.3) and put a new 128GB sandisk micro sd.
The x1ii media library update was very slow,it got stuck for a while on 1015, I left it for like an hour and a half,
and when i came back it was stuck on 1280(out of about 2000).
same thing with my samsung evo+ 128gb card.
like other people commented before, the problems i encountered were:the ui is still laggy, a small delay while switching songs.
I must say that the device seems really great except for the unsolved bugs we mentioned, and like i see
here in the thread you guys are doing anything you can to ensure those bugs are fixed so that all of us users can enjoy your great device!
Waiting for your next update :)
If i'll run into more bugs while using the device in the next few days, i'll report them here.

Again, Thank you for your great work and products :) 

 

Dear maor26,

 

Thank you for the kind feedback to us. We are trying to improve the speed in updating media library. Sorry if bringing incovenience to you.

If you find any other bugs or have more good advices, please feel free to contact us.

 

Best regards 

Reply
post #1883 of 2149
Quote:
Originally Posted by bachankas View Post

I game up, sold my X1. Going back to iPod Video - so much more comfortable in every day usage.


I did too. I went back to my X3II and I'll wait for the X3III which hopefully doesn't have all the bugs the X1II does.

post #1884 of 2149
No I stick with Video and will try to get Xduoo X3 for some tests.
post #1885 of 2149
Quote:
Originally Posted by FiiO View Post
 

 

Dear maor26,

 

Thank you for the kind feedback to us. We are trying to improve the speed in updating media library. Sorry if bringing incovenience to you.

If you find any other bugs or have more good advices, please feel free to contact us.

 

Best regards 

Hi @FiiO
I'm happy to do whatever i can to help :)

Btw, noticed a few more things/bugs(currently i'm using the latest firmware 1.5.3)

1.it takes quite some time for the player to resume from sleep mode, especially when on Bluetooth mode.
when I tried to resume from sleep in bluetooth mode, it took the player about 14 seconds to resume playing(mostly took time to enable bluetooth again and then go back to playing music).
Also wanted to note that i've tried the X1ii with my Jaybird X2's and they paired with the X1ii without any problem and that the in line controls worked great(not only bugs :) )

2.I left my X1ii running with music on and had to go for an hour or so, when i got back, i've noticed that the blue LED was still on(something that can drain the battery).
When i tried to wake to player, it wouldn't wake up and i had to restart the player in order to be able to use it again.
I don't think it matters, but that was with wired headphones and bluetooth disabled.

Hope this helps.

Have a great day,
Maor


Edited by maor26 - 1/12/17 at 7:05am
post #1886 of 2149
Quote:
Originally Posted by George P View Post

Do you want to entirely disable the functionality of the wheel? 

Yes, I'd like to know how.

Sorry the post seem to have got into a funny order and my reply is in a strange place. Not where I thought I left it!!
post #1887 of 2149
Quote:
Originally Posted by iancraig10 View Post


Yes, I'd like to know how.

Sorry the post seem to have got into a funny order and my reply is in a strange place. Not where I thought I left it!!

I don't think, that it's possible to entirely disable the wheel. You can just disable the press function, circular gestures will still be working, tho.

post #1888 of 2149

Hi,


In System setting :

Scroll wheel press fonction : OFF (for disable the press function)

Scroll whell prompt tone : OFF (for disable the click)

 

Regards

post #1889 of 2149
Ok. Thank you.

That was what puzzled me. Someone said earlier that it was possible to disable the wheel and I couldn't see how.
post #1890 of 2149

How is the Buetooth connection with this thing with the latest software?

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › FiiO X1 II (2nd Gen) w/ Bluetooth!