Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › NEW SONY NW-WM1Z / WM1A FLAGSHIP HI-END DAP!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

NEW SONY NW-WM1Z / WM1A FLAGSHIP HI-END DAP!!! - Page 701

post #10501 of 10871

Dunno how folks can say the buttons are small as they are like larger than 90% of the buttons on slim DAPs already.

 

The size variation also means easier to tell them apart from touch, that's why they are not all the same size too.

post #10502 of 10871
If this is the worst problem you have in finding a small button then I don't know what to say. It's location (unlike others) is very easy to find. Cheers
post #10503 of 10871
Quote:
Originally Posted by axl1 View Post
 

I was having music skipping problems and songs (in wav & FLAC) playing halfway and stopped with message incompatible format.

 

After updating to the latest firmware, I'm still having this issue.

 

Any of you guys face this issue?

 

I don't think its the files as the same files plays perfectly in my other DAPs.


I've never had that problem in around 400 hours with the 1Z.  My guess is something is wrong with the media.  All of the problem files stored on the card, not in internal memory?

post #10504 of 10871
Quote:
Originally Posted by Jazzi View Post
 
Quote:
Originally Posted by axl1 View Post
 

I was having music skipping problems and songs (in wav & FLAC) playing halfway and stopped with message incompatible format.

 

After updating to the latest firmware, I'm still having this issue.

 

Any of you guys face this issue?

 

I don't think its the files as the same files plays perfectly in my other DAPs.


I've never had that problem in around 400 hours with the 1Z.  My guess is something is wrong with the media.  All of the problem files stored on the card, not in internal memory?


​bad transfers or he failed to eject the walkman media properly... i have had this problema but a re-transfer fixes it ofthen this is caused by mot ejecting safely

post #10505 of 10871
Do people notice in the current version, every time I change headphone, the volume will go down to about 46. The previous version, volume stay the same regardless what you do.
post #10506 of 10871
Quote:
Originally Posted by Jazzi View Post
 


I've never had that problem in around 400 hours with the 1Z.  My guess is something is wrong with the media.  All of the problem files stored on the card, not in internal memory?

Thanks guys. The same file stored in internal memory played fine. So narrow down the problem to the SDcard.

post #10507 of 10871
Quote:
Originally Posted by harishmirror View Post

I am not sure if its already discussed.. Would like to know if the 1A can be used in dac mode? Like the pha3..

 

1A and 1Z do not support "USB Audio" mode. Not sure if Sony will add this feature in future FW since they can sell you a PHA instead. :)

post #10508 of 10871
Quote:
Originally Posted by DJBaila View Post
 
Quote:
Originally Posted by harishmirror View Post

I am not sure if its already discussed.. Would like to know if the 1A can be used in dac mode? Like the pha3..

 

1A and 1Z do not support "USB Audio" mode. Not sure if Sony will add this feature in future FW since they can sell you a PHA instead. :)


I think you can use Sony's own DAC cable to output digit signal to certain amps.

post #10509 of 10871
Quote:
Originally Posted by kms108 View Post


I think you can use Sony's own DAC cable to output digit signal to certain amps.

As I understand it he is asking if the players can be used as an external dac and the answer to that is no and I doubt (but don't know) that it can be implemented just as a fe upgrade
post #10510 of 10871

How is your andromeda sounding? Are you on balanced with them?

post #10511 of 10871

Is it possible to import my playlist from Fiio to 1a?

post #10512 of 10871

It was only yesterday that i was listening to some DSD 5.6mhz files out from a singular music album and with no track skipping whatsoever and then i heard a distinctive click after each track! But if i skipped tracks on this particular album, i wouldnt hear any click.

 

And no, this was all the same bitrate files on the same one album. 

 

Also, when i listened to another album which was DSD 2.8mhz, there was no click even when skipping or normal playthrough....

 

I know there will be a click on balanced output if skipping through songs which are of different sample rates on the same playlist but this anomaly is just weird,.....

 

Anyone experienced this ?

post #10513 of 10871
Quote:
Originally Posted by Lavakugel View Post

Is it possible to import my playlist from Fiio to 1a?
I doubt as fiio and Sony use different drive structure bit for compatibility of fiio has a drive letter, replace it with double dots
post #10514 of 10871
Quote:
Originally Posted by kms108 View Post
 


I think you can use Sony's own DAC cable to output digit signal to certain amps.

 

 

Yep. Works with the Sony PHA-2A.

post #10515 of 10871
Damn it! The WM1Z is such a good analog line out Source ! No noises, and superb quality !!!

Pardon the dangling socket....she is awaiting chassis mount socket. Please welcome my newest addictions : Stax SR-009 + My own Carbon !!

So beautiful sound from WM1Z !! The vocal is so addictive


Edited by Whitigir - 3/21/17 at 12:50pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › NEW SONY NW-WM1Z / WM1A FLAGSHIP HI-END DAP!!!