or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Shiit Modi to iPad issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Shiit Modi to iPad issues

post #1 of 9
Thread Starter 
I am using a Shiit Modi DAC with my iPad. Every now and then I got a message on the iPad that said the connected device requires too much power. In the past I would just un-plug and re-plug the connector and all was well. This AM same message and a dozen attempts to disconnect and reconnect the plug and no dice. Any ideas?
post #2 of 9
Thread Starter 
I just tried it with a powered USB port and nothing.
post #3 of 9
Thread Starter 
Bump.
post #4 of 9

I'm having a semi-related issue with my Modi. It seems it's a bit hungry for power. I'm getting RF noise when using it with my desktop, and we can't really figure out exactly what's going on. Something Schiit suggested that I haven't been able to try yet was using a powered USB hub. It's a bit strange since I've got a pretty beefy desktop and the issue is also there with a laptop. You'd expect it to at least perform well with full sized computers let alone less powerful hardware like laptops and iPads.

post #5 of 9
Thread Starter 
Kyran,
Thanks for the reply. If you find a powered USB, and it works, let me know. I am traveling for work this week so nothing will be attempted until the weekend.
post #6 of 9
Thread Starter 
Shiit replied to my email and said sometimes a powered USB 2.0 hub is required. Off to the store this weekend....
post #7 of 9
Thread Starter 
For anyone still (ever) watching this thread, I got a new USB 2.0 four port powered hub and this Shiit works as it should. Sounds fantastic once again.
post #8 of 9

Could i get some information about what type of cabling you are using? I have the same hardware but am not quite sure what the best way to wire things up would be. Ipad 3rd gen. I've tried using the camera connection kit but had lousy results. My connector kept losing physical contact.

post #9 of 9
Thread Starter 
I am using the camera connector - it seems to seat properly and I don't really have any issues with it becoming disconnected. The cables are general type USB 2.0. One cable came with the powered hub, a Giga Ware four port, and the other cable is just a standard version from Radio Shack - nothing special.
Any other questions, let me know.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Dedicated Source Components
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Shiit Modi to iPad issues