Head-Fi.org › Forums › Help and Getting Started › Introductions, Help and Recommendations › Horrible distortion is Schiit stack
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Horrible distortion is Schiit stack

post #1 of 6
Thread Starter 

I got the Schiit M&M stack a few weeks ago, usually I just leave it on unless I'm going somewhere for a long time. Today I sat down after lunch and had horrible distortion in the right ear. It was an awful static hiss with popping sounds. What ended up fixing it was removing the modi's usb cable, when I plugged it back in the problem was gone.

 

Has anyone else experienced this? 

post #2 of 6

This is exactly what happened to me when I left the schiit stack connected to my laptop while the laptop was in either "Balanced" or "Power Saving" mode without the AC charger plugged in, as opposed to High Performance. Figured it was not feeding enough power. Try playing around with that and see if that fixes it for you.

Quote:
Originally Posted by AdmiralAkmir View Post
 

I got the Schiit M&M stack a few weeks ago, usually I just leave it on unless I'm going somewhere for a long time. Today I sat down after lunch and had horrible distortion in the right ear. It was an awful static hiss with popping sounds. What ended up fixing it was removing the modi's usb cable, when I plugged it back in the problem was gone.

 

Has anyone else experienced this? 

post #3 of 6
Quote:
Originally Posted by RebelRising View Post
 

This is exactly what happened to me when I left the schiit stack connected to my laptop while the laptop was in either "Balanced" or "Power Saving" mode without the AC charger plugged in, as opposed to High Performance. Figured it was not feeding enough power. Try playing around with that and see if that fixes it for you.

Same thing happened to me yesterday actually, some kind of weird USB power saving thing, just turned the setting off and it seems to be working.

post #4 of 6

Same problem here with my Mac Mini, changed the Schiit Stack over to my PC and haven't had any trouble since!

post #5 of 6
I have had it happen for me it was just unplug the modi and plug it back it and that solved the issue. I haven't gone into my bios and changed the USB settings to power of when I shut the computer down.

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
post #6 of 6
Try a different USB port. My late 2010 macbook likes the modi in 1 port but it skips pops and cracks on the other when I do anything on my mac.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Head-Fi.org › Forums › Help and Getting Started › Introductions, Help and Recommendations › Horrible distortion is Schiit stack