or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › Fuzzy audio with Amp + Soundcard
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Fuzzy audio with Amp + Soundcard

post #1 of 2
Thread Starter 

This is what I'm using:

 

hp:  Beyerdynamic DT770(250ohm), DT880(250ohm), Sennheiser HD280

amp:  Fiio E09k 

soundcard: HT|Omega eClaro 

 

 

Amp + Any Headphones into eClaro:

--------------------------

When my PC volume is at 100%, I get a slight fuzzy/grainy sound on certain tracks(always during the dramatic parts of the song) when the amp volume is at medium-high.  When I turn the PC Volume to something like 80%, and turn the amp up more to compensate, this fuzziness goes away completely (even at much higher volumes).  

 

 

Amp + Any Headphones into onboard audio:

--------------------------

When I plug the amp into the onboard soundcard, it never has this problem at any volume level. The onboard audio card is about 6-8db less at the same volume level (maybe this is why??)

 

 

Any Headphones directly into eClaro:

--------------------------

No fuzziness that I can hear, but restricted volume levels.  I've had this soundcard for over a year without the amp and never noticed any fuzzy/static sound.

 

 

 

Any ideas? 

 

 


Edited by cycloverid - 12/7/13 at 6:22pm
post #2 of 2
Quote:
Originally Posted by cycloverid View Post
 

hp:  Beyerdynamic DT770(250ohm), DT880(250ohm), Sennheiser HD280

amp:  Fiio E09k 

soundcard: HT|Omega eClaro 

 

Amp + Any Headphones into eClaro:

--------------------------

When my PC volume is at 100%, I get a slight fuzzy/grainy sound on certain tracks(always during the dramatic parts of the song) when the amp volume is at medium-high.  When I turn the PC Volume to something like 80%, and turn the amp up more to compensate, this fuzziness goes away completely (even at much higher volumes).  

 

Amp + Any Headphones into onboard audio:

--------------------------

When I plug the amp into the on-board sound card, it never has this problem at any volume level. The on-board audio card is about 6-8db less at the same volume level (maybe this is why??)

 

Any Headphones directly into eClaro:

--------------------------

No fuzziness that I can hear, but restricted volume levels.  I've had this sound card for over a year without the amp and never noticed any fuzzy/static sound.

When you are using the eClaro sound card, do you disable the motherboard's on-board audio?

If you can get to 80% on the PC volume without the fuzziness, you not really having a problem.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Computer Audio
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › Fuzzy audio with Amp + Soundcard