or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › help with asio4all and fiio e17
New Posts  All Forums:Forum Nav:

help with asio4all and fiio e17

post #1 of 9
Thread Starter 

hello, recently i bought one fiio e17.

windows 7 see the fiio 17 and i listen music with radio tuna and itunes without any problems.

with foobar i listen in ks streaming mode without problems.

when i use asio4all, i listen music only from the laptop loudspeakers.

in the asio4all consolle i see the fiio but the sound exit from my laptop.

any helps?

thank you

post #2 of 9

E17 has its own asio driver - have you tried it? You can download it from the FiiO support page.

post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PleasantSounds View Post
 

E17 has its own asio driver - have you tried it? You can download it from the FiiO support page.

thank you.i did not know this

i have installed the fiio asio driver in my win7.

i have set 24 bit/96khz.

now...in foobar the asio 4all output not work the message is: Unrecoverable playback error: Device has 2 output channels, expected 4

with wasapi the same the message is: Unrecoverable playback error: Unsupported buffer size (0x88890016)

with ds mode and ks mode no problem.

honestly i´m a big ignorant with this stuffs.


Edited by alota - 11/25/13 at 12:08am
post #4 of 9

Try setting all apps to 16bit/ 44.1 khz.

post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nagual View Post
 

Try setting all apps to 16bit/ 44.1 khz.

i will try but this setting is not good for hi-res file, right?

post #6 of 9
Quote:
Originally Posted by alota View Post
 

thank you.i did not know this

i have installed the fiio asio driver in my win7.

i have set 24 bit/96khz.

now...in foobar the asio 4all output not work the message is: Unrecoverable playback error: Device has 2 output channels, expected 4

with wasapi the same the message is: Unrecoverable playback error: Unsupported buffer size (0x88890016)

with ds mode and ks mode no problem.

honestly i´m a big ignorant with this stuffs.

 

In f2k your output device should be FiiO USB DAC E17 ASIO DRIVER, not asio4all.

Works fine with 24/96 settings in the ASIO applet.

Not sure what's wrong with your wasapi output.

post #7 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PleasantSounds View Post
 

 

In f2k your output device should be FiiO USB DAC E17 ASIO DRIVER, not asio4all.

Works fine with 24/96 settings in the ASIO applet.

Not sure what's wrong with your wasapi output.

i have corrected the wasapi output and now works.

about asio, i´ve installed the asio driver but in foobar only appears asio4all

post #8 of 9

Try uninstalling asio4all, if that's an option for you, and if the FiiO driver doesn'r show up install it again.

post #9 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PleasantSounds View Post
 

Try uninstalling asio4all, if that's an option for you, and if the FiiO driver doesn'r show up install it again.

ok.thank you

unistalled asio4all, installed fiio asio again.

nothing.

i will use wasapi and end of history.

thanks to all for your help


Edited by alota - 11/26/13 at 3:56am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Computer Audio
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › help with asio4all and fiio e17