Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › "The New" Fiio X3 with USB DAC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

"The New" Fiio X3 with USB DAC - Page 10

post #136 of 143
Try resetting
post #137 of 143
Quote:
Originally Posted by LeKing56 View Post
 

I have an issue since a few days : the DAC mode won't work anymore. When I connect the device in USB, the DAC screen on the Fiio is showing only a few seconds and immediately disappears. The device is not recognized on my computer running Windows 8, although the driver is correctly installed (it worked well until recently!). File transfer is still working well. Is anyone else experiencing this issue ? Any clues ?

I have the exact problem!!! Issue is that I made the moronic decision to give-in to the stupid prompts that kept asking me to update to Win 8.1 from 8.0 and I have been repenting ever since :-( The X3 DAC issue is just one of the numerous problems I'm having after updating to 8.1. I am looking forward to going back to 8.0 at the earliest possible chance. (Sorry about the rant..) I was under the impression that Win 8.1 screwed up something with X3 DAC driver and hence the issue.


Edited by bala - 8/20/14 at 3:48pm
post #138 of 143
Quote:
 I have the exact problem!!! Issue is that I made the moronic decision to give-in to the stupid prompts that kept asking me to update to Win 8.1 from 8.0 and I have been repenting ever since :-( The X3 DAC issue is just one of the numerous problems I'm having after updating to 8.1. I looking forward to going back to 8.0 at the earliest possible chance. (Sorry about the rant..) I was under the impression that Win 8.1 screwed up something with X3 DAC driver and hence the issue.

 

Thanks for pointing this out ! I just reinstalled the driver when device connected, and now it works again.

post #139 of 143

Hello everybody. I have problem with USB DAC function on my X3. I have Surface Pro 1 with 64bit W8.1 and when I try to install DAC drivers, durng the instsallastion process there is always a failuer during pre-installation. I already done advanced startup according to guide provided by fiio etc. But without any result. Does anybody know what to do to make it work? Thank you in advance.

post #140 of 143

I had the same installation error w/ the DAC drivers on Windows 8.1 (64 bit), and my player is at the 3.0 firmware.

 

Fiio doesn't mention it anywhere, but you must turn off Windows driver signing for the installation to succeed. See the links elsewhere in this thread for detailed instructions on how to turn off driver signing.

 

As soon as I did that, everything worked fine with the DAC installation. (along with turning off the X3's sleep mode so it didn't power down every 60 seconds)

post #141 of 143
Quote:
Originally Posted by Sophos View Post


Fiio doesn't mention it anywhere,
They do mention it on the user guide. Rtfm.
post #142 of 143

I did read the "FiiO User Guide3.0.pdf", but didn't find instructions there. They did have one paragraph referring to the "FiiO User Guide-2 (USB DAC)" - but I'm not sure where that is. If you could post a link, I'd appreciate it.

post #143 of 143

I just purchased an X3 from B&H a week ago since it was on sale for $130. I find both manuals along with 3.0 firmware are stored on the device, and the firmware version out of the box is 3.2. You may want to check the device.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › "The New" Fiio X3 with USB DAC