Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › Sony NWZ-ZX1 - 35th Walkman Anniversary model
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sony NWZ-ZX1 - 35th Walkman Anniversary model - Page 170

post #2536 of 5997
Quote:
Originally Posted by VisceriousZERO View Post
 

 

Have you tried Poweramp?


The problem is the stock player does not handle Ape. So ditto for anyone using Poweramp?

post #2537 of 5997
Quote:
Originally Posted by Cecala View Post
 


The problem is the stock player does not handle Ape. So ditto for anyone using Poweramp?

 

 

Respectfully, .Ape is lossless, is it not? Is there a reason why you cannot simply transcode to .flac?  (I know it's a bit of a hassle, but...)

post #2538 of 5997
Quote:
Originally Posted by OK-Guy View Post
 

 

this is going to sound really stupid... ensure the buttons on the side & base are in correct positions.

 

Thanks OK-Guy (your comment is not stupid at all, frequently the most obvious answer/s solve/s problems). Nonetheless, I made sure all buttons were at the correct positions; when I tested all possible connection ports ie. Audio In, Digital (Apple products) and USB (PC). The only connection/port is not working is still the "hi-res audio" connection between the ZX1>PHA-2.

 

Quote:
Originally Posted by OK-Guy View Post
 

Sinon... you have to download the drivers to your PC and install on PHA-2... I had same problem.

 

Do not install from Sony-Japan unless you have Japanese language-pack installed for Windows, can cause periodic blue-screen shutdowns... Use the link below for a safe installation, hth.

 

Download:- http://www.sony-asia.com/support/download/576681

 

PHA-2 thread:- http://www.head-fi.org/t/680208/sonys-dsd-capable-pha-2-portable-headphone-amp-dac/285

 

Thanks Rudi for showing me OK-Guy previous post; to make sure, I have re-installed from above mentioned link, unfortunately, it is still not working :-). Nevertheless, I called Sony technical support to help me out here, hopefully we can sort it out without me sending the PHA-2 back to Japan.

 

Cheers

SimonT

post #2539 of 5997
Quote:
Originally Posted by Mython View Post
 

 

 

Respectfully, .Ape is lossless, is it not? Is there a reason why you cannot simply transcode to .flac?  (I know it's a bit of a hassle, but...)


Respectfully, yes it's a hassle. I remember when I had the Cowon X5, to play certain videos you had to downsize the rez and so on. In this modern age I just want to transfer files and play. Since you brought up this topic, what transcoder do you recommend?

post #2540 of 5997

I'm sure others here will have their favourite transcoders, but I personally find Xrecode does a respectable job, is very fairly priced, has plenty of tweakability options, and is multi-threaded, so it gets the job done relatively quickly.

post #2541 of 5997

I use XLD. Pretty handy.

post #2542 of 5997

I think XLD and DBpoweramp are the best/friendliest for cheap or free depending on platform. 


Edited by goodvibes - 12/30/13 at 6:04am
post #2543 of 5997
Quote:
Originally Posted by VisceriousZERO View Post
 

 

Already did yo xD

 

nice one... should go well with you K-10's.

post #2544 of 5997
Quote:
Originally Posted by Simon T View Post
 

 

Thanks OK-Guy (your comment is not stupid at all, frequently the most obvious answer/s solve/s problems). Nonetheless, I made sure all buttons were at the correct positions; when I tested all possible connection ports ie. Audio In, Digital (Apple products) and USB (PC). The only connection/port is not working is still the "hi-res audio" connection between the ZX1>PHA-2.

 

 

Thanks Rudi for showing me OK-Guy previous post; to make sure, I have re-installed from above mentioned link, unfortunately, it is still not working :-). Nevertheless, I called Sony technical support to help me out here, hopefully we can sort it out without me sending the PHA-2 back to Japan.

 

Cheers

SimonT

 

another thing, check to make sure that your feeding the PHA-2 with Hi-Res and not ordinary lossless (basic Flac, Wav, Atrac won't work).

 

You might be better off talking to Sony-Japan or Sony-Asia if you get no joy (PHA-2 not being available in Europe/USA yet)... though the international Walkman customer-service is great as well.

post #2545 of 5997

Does this player have English menu?  I'm eyeing one from Japan.

Reply
post #2546 of 5997
Quote:
Originally Posted by HiFiGuy528 View Post
 

Does this player have English menu?  I'm eyeing one from Japan.

Yes.

post #2547 of 5997

woooo! My ZX1 shipped a day early :) It's EMS so maybe by the end of the week I'll be able to receive it. I'm pretty excited to hear them. I'll be pairing them mostly with the FA-4 or UERM for now until my other customs come back to me. 

post #2548 of 5997

I'm very interested in a review with your JH13 ! Because I hesitate buying one NW- ZX1


Edited by airelleofmusic - 12/30/13 at 11:33am
post #2549 of 5997

I wouldn't hold your breath on that one. I sent that back to JH Audio and apparently they are closed until next week and it probably takes 2-3 weeks for a refit so it will take some time before the JH13 impressions can come.

post #2550 of 5997

Can anyone compare the Zx1 with C4 soundwise only? I am willing to forgive any short coming that C4 has as long as it sounds better than Ak120 or ZX1.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › Sony NWZ-ZX1 - 35th Walkman Anniversary model