Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › ASIO issue with Fiio e17 and foosbar2000
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASIO issue with Fiio e17 and foosbar2000

post #1 of 5
Thread Starter 

I have windows 8 x64 and i installed the 64 bit ASIO drivers from the Fiio E17. However, when i checked off " use 64-bit ASIO drivers" , it says no ASIO drivers r found. 

 

http://postimg.org/image/duuzs9j7f/

 

Another issue is that when i'm playing music in foosbar, the control panel for ASIO FIIO would sometimes the ASIO drvier status is non-active/stop. This happens even when 64 bit is ticked off and I made sure the output is selected as ASIO: FIIO. Should i just ignore this?  

 

http://postimg.org/image/vji5655kr/

 

on a side note: Should i set the resampler in foosbar to 96000 hz, in terms of better sound quality?

post #2 of 5

Unless your files are 96k you should leave it set to 44.1k.

 

I run the ASIO driver with my Grace m903 with no problems, but I have to keep the device in USB 2.0 mode and utilize a true USB 2.0 port.

post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by NA Blur View Post

Unless your files are 96k you should leave it set to 44.1k.

 

I run the ASIO driver with my Grace m903 with no problems, but I have to keep the device in USB 2.0 mode and utilize a true USB 2.0 port.

is upsampling comparable to converting a 128kbps mp3 to a 320 kbps mp3? Or is it more like a dvd upscaling to 1080p? Or none of the above?  

post #4 of 5

Did you ever get this working?

 

I have the same problem

post #5 of 5
Thread Starter 

nope. I ending up uninstalling ASIO since it's causing BSOD in windows 7 and 8 using fiio and jriver media center. 

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Computer Audio
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › ASIO issue with Fiio e17 and foosbar2000