or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Astell & Kern AK120
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The Astell & Kern AK120 - Page 322

post #4816 of 6939
Quote:
Originally Posted by Nikit View Post

I admit that I also have always found more natural listen to with headphones rather than with IEMs.

funny, same can be said about headphones vs. a proper rig with mighty floorstanders. i am listening to Acoustic Alchemy right now and what i will miss with all portable is that air acoustic sensation going to smallish subtleys and seamless stage.

so in purist terms portable would be a no go, but succumbing to its limitations i find IEMs more convinient and after some DJing years i still cannot convince myself to put helmets (headphones) since my ears developed allergy to anything what goes around and presses them frown.gif

and i found 1p2 IEM is what gave me floorstander and air moving sensation, stupidly because this cannot be real but sensation is there smily_headphones1.gif
post #4817 of 6939
I noticed this problem only yesterday. It would not go back if I pressed the back button. Funny thing is though I use the buttons " blind" as the player is in my bag. When I took it out though and pressed the track went back as normal! I don't understand that unless it has to do with not pressing the button squarely
. This has only been happening since 1.37 for me
post #4818 of 6939
Quote:
Originally Posted by ianmedium View Post

I noticed this problem only yesterday. It would not go back if I pressed the back button. Funny thing is though I use the buttons " blind" as the player is in my bag. When I took it out though and pressed the track went back as normal! I don't understand that unless it has to do with not pressing the button squarely
. This has only been happening since 1.37 for me

Same here. Discovered it with 1.37

post #4819 of 6939

Fortunately that I never go back so the "Pre" button is only for...decoration :D

post #4820 of 6939

Hi Gintaras

I also have in my main system the floor stand speakers, and it would never change them with any audio system with headphones!
And even if I repeat that for me the sound of a headphone is more natural, I agree with you on the comfort of a IEM when I'm around. In fact, I use headphones only at home or in a hotel room.

post #4821 of 6939

Having problems uploading to the AK120 with firmware 1.37 using the installed memory. Was fine before but I can no longer drag and drop or copy and paste albums onto the device it puts them all in one folder without tagging when its connected to a PC it shows that they're all in seperate folders as they should be. Annoying, it was working fine a month ago, am trying a new pair of headphones so thought to put a wider range of genres on the device and its suddenly acting up. Can't see what I'm doing diffrently. No reason for them to end up in one folder. They're named and numbered but no artwork or album folder.

post #4822 of 6939

Glad I'm no longer on that firmware. Sound like a pita... :D.

post #4823 of 6939

What you got? Care to up load a previous?

post #4824 of 6939
Quote:
Originally Posted by Goldlion973 View Post
 

What you got? Care to up load a previous?

 

I use 1.32 because I feel it has the best sound of the bunch. Not quite as fast as 1.33 or 1.37. But I'm not having the excessive issues you guys seem to be having. But I do have the symptoms of no music playing when rewinding of fast-forwarding. To fix this I pause and play again. When trying to go back a previous song or forward a song I don't have issues with no music playing, or not being able to go back or forward tracks. So I don't understand those issues... I'm guessing that is inherent to 1.37? I also suggest doing a factory reset (reset all) once you load the firmware. I just got into the habit of doing this since using the DX100.

 

https://www.dropbox.com/sh/mhi1xn7r4kjqb4y/C5ZoTlJQnf


Edited by lee730 - 12/22/13 at 4:08pm
post #4825 of 6939
You can download all older firmwares from A&K website.

I'm going to switch back to 1.32 from 1.37 today.
post #4826 of 6939

Ok, sorry didn't check. Am reverting to 1.32 to see what happens.

post #4827 of 6939

No luck with the files, deleted them off the device and rescanned, copy and pasted them into the music folder and scanned again. They're all in one folder without artwork. Not sure whats going on.

 

Can't tell if it sounds different, think 1.37 might have sounded more open too small a detail for me to tell but I'd say pro EQ isn't the same.

 

Seems to go back and forward fine... am not sure what people are trying with the rewind problem on 1.32, am dragging the track back on the screen and it carries on playing.... if I use the << button to rewind it goes back the required amount then plays again, same with forward >>.

 

Got to figure out this drag and drop thing, not sure if its Tag&Rename as I reverted to an older version a while ago.... will have to go back to the new one and re tag.

post #4828 of 6939
Quote:
Originally Posted by Goldlion973 View Post
 

... am not sure what people are trying with the rewind problem on 1.32, am dragging the track back on the screen and it carries on playing.... if I use the << button to rewind it goes back the required amount then plays again, same with forward >>.

 

 

The issue is not << and >> on the same track. The issue is will < to go back one track from the current playing (or paused track). Example: Playing Track 5, want to go back to Track 4. Mine will not do this unless I hit pause first, then the <

 

I don't think it has anything to do with FW1.37 vs 1.32 but that's where you come in....does 1.32 skip back a track or it just a fruckup with all FW's???

post #4829 of 6939
To be clear my issue turned out to be a non issue when I pushed the button properly. Otherwise I have had no issues with 1.37 and much prefer the sound over previous updates.
post #4830 of 6939
Quote:
Originally Posted by Goldlion973 View Post
 

No luck with the files, deleted them off the device and rescanned, copy and pasted them into the music folder and scanned again. They're all in one folder without artwork. Not sure whats going on.

 

Can't tell if it sounds different, think 1.37 might have sounded more open too small a detail for me to tell but I'd say pro EQ isn't the same.

 

Seems to go back and forward fine... am not sure what people are trying with the rewind problem on 1.32, am dragging the track back on the screen and it carries on playing.... if I use the << button to rewind it goes back the required amount then plays again, same with forward >>.

 

Got to figure out this drag and drop thing, not sure if its Tag&Rename as I reverted to an older version a while ago.... will have to go back to the new one and re tag.

 

Maybe your album art it too big? Make sure they are 500X500 max. 

 

@burtomr I mentioned above I do not have issues going back a song or going forwards on 1.32. I don't have to pause to do this... It is an issue on 1.37.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Astell & Kern AK120