Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Schiit Bifrost Uber Analog Upgrade
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Schiit Bifrost Uber Analog Upgrade - Page 44

post #646 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post

A few days in to uber land and I'm very impressed by the improvement in clarity, which seems to my ears more significant on my Sig Pros than on the LCD-2s. 

I reread the early bit of the thread as, like many, I've not aligned the LEDs well. I'll try again when I fit the USB card...


Insert the circuit board into the main silver enclosure first, THEN slide the dark grey piece in over it. The LED's will be lined up perfect, and it's a piece of cake.
post #647 of 1134
Quote:
Originally Posted by fenderf4i View Post


Insert the circuit board into the main silver enclosure first, THEN slide the dark grey piece in over it. The LED's will be lined up perfect, and it's a piece of cake.

Thanks.

 

My plan is to reopen once I have the USB board. I don't think it's worth an opening on it's own, but the USB is on its way...

post #648 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

Thanks.

 

My plan is to reopen once I have the USB board. I don't think it's worth an opening on it's own, but the USB is on its way...

 

 

Absolutely. Just do it that way, and you'll be aces!!

post #649 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

Thanks.

 

My plan is to reopen once I have the USB board. I don't think it's worth an opening on it's own, but the USB is on its way...

Don't be a chicken duck, go for it. :D

post #650 of 1134
Quote:
Originally Posted by StanD View Post
 

Don't be a chicken duck, go for it. :D

:D

post #651 of 1134

Some 100hours in, I absolutely love my uberfrost.

 

One issue i'm having, my pc often has trouble finding the usb connection. I use the spdif input for most things, but for youtube and tv etc my spdif converter doesn't work. Has anyone else had trouble with windows not realising it is connected?


Edited by yblad - 2/23/14 at 3:50am
post #652 of 1134
Quote:
Originally Posted by yblad View Post
 

Some 100hour in, I absolutely love my uberfrost.

 

One issue i'm having, my pc often has trouble finding the usb connection. I use the spdif input for most things, but for youtube and tv etc my spdif converter doesn't work. Has anyone else had trouble with windows not realising it is connected?

do you use the same physical port all the time?

post #653 of 1134
Quote:
Originally Posted by yblad View Post
 

Some 100hour in, I absolutely love my uberfrost.

 

One issue i'm having, my pc often has trouble finding the usb connection. I use the spdif input for most things, but for youtube and tv etc my spdif converter doesn't work. Has anyone else had trouble with windows not realising it is connected?

also, I never have difficulty with spdif and youtube...

post #654 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

do you use the same physical port all the time?

 

 

Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

also, I never have difficulty with spdif and youtube...

 

It doesn't make any difference what i do regarding port selection sadly. It can't be my ports being faulty as my other stuff works fine. It's getting a it annoying having to keep fighting with it.

 

It's not native spdif, it's from a converter. The converter only operates in kernal sound/waspi/asio and so requires a player or some other thing which can bypass the windows driver layers. So i'm stuck with usb for any non-player tasks

post #655 of 1134
Quote:
Originally Posted by yblad View Post
 

 

 

 

It doesn't make any difference what i do regarding port selection sadly. It can't be my ports being faulty as my other stuff works fine. It's getting a it annoying having to keep fighting with it.

 

It's not native spdif, it's from a converter. The converter only operates in kernal sound/waspi/asio and so requires a player or some other thing which can bypass the windows driver layers. So i'm stuck with usb for any non-player tasks

I only asked about ports because my laptop sometimes behaves oddly if I put things in different ports...

 

I only use my bifrost via spdif, but I am getting the usb card shortly...

 

Hope you get some more helpful ideas...

post #656 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

I only asked about ports because my laptop sometimes behaves oddly if I put things in different ports...

 

I only use my bifrost via spdif, but I am getting the usb card shortly...

 

Hope you get some more helpful ideas...


Thanks for trying :)

post #657 of 1134
Quote:
Originally Posted by yblad View Post
 


Thanks for trying :)

no problem, last stab, have you tried the following:

disabling and re enabling the usb ports through control panel device manager? Sometimes that does the trick

checking you have the latest usb drivers for your system?

 

I had a brief problem with my spdif and StanD made some very helpful suggestions here http://www.head-fi.org/t/661444/schiit-bifrost-uber-analog-upgrade/615#post_10262758 which sorted it out for me, so it may be worth having a go...

post #658 of 1134
Quote:
Originally Posted by dc-k View Post
 

no problem, last stab, have you tried the following:

disabling and re enabling the usb ports through control panel device manager? Sometimes that does the trick

checking you have the latest usb drivers for your system?

 

I had a brief problem with my spdif and StanD made some very helpful suggestions here http://www.head-fi.org/t/661444/schiit-bifrost-uber-analog-upgrade/615#post_10262758 which sorted it out for me, so it may be worth having a go...


Already given that a go, but thank you. If there's a a windows based solution I've probably tried it, I'm a fairly advanced computer expert. That's why I ended up postign asking about it, i've done all the normal things to try.

 

It could be the physical port having issues, the motherboard on this laptop is getting old and glitchy. It wouldn't be the first component to go a bit funny. I just wanted to find out first if anyone else has had a problem to make sure it isn't something else first.

 

That said, it only effectiing one device would e very wierd


Edited by yblad - 2/23/14 at 3:51am
post #659 of 1134

Just out of cusiousity have you tried the Bifrost on another computer and does it exhibit the same issue?

 

Quote:

Originally Posted by yblad View Post
 

 

 

 

It doesn't make any difference what i do regarding port selection sadly. It can't be my ports being faulty as my other stuff works fine. It's getting a it annoying having to keep fighting with it.

 

It's not native spdif, it's from a converter. The converter only operates in kernal sound/waspi/asio and so requires a player or some other thing which can bypass the windows driver layers. So i'm stuck with usb for any non-player tasks

 

And also, what "converter are you using"?

post #660 of 1134
Quote:
Originally Posted by yblad View Post
 

It's not native spdif, it's from a converter. The converter only operates in kernal sound/waspi/asio and so requires a player or some other thing which can bypass the windows driver layers. So i'm stuck with usb for any non-player tasks

Which Windows ?

 

You should be able to set your Windows Default Audio to any input, regardless if it is WASAPI, ASIO or Kernel, in Start->Control Panel->Sounds->Playback.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Dedicated Source Components
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Schiit Bifrost Uber Analog Upgrade