Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Fiio X5 Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The Fiio X5 Thread - Page 715

post #10711 of 16468
Quote:
Originally Posted by Cachicamo View Post

....I have issues with the X5.... It must be the card, allthough it does play other files fine.
 

 

You betcha....

 

Have you tested your Kingston SD card with a Memory Test App???  If not, now you must. Always test new cards BEFORE you load them to make sure they are good. The App will verify the memory by writing and then reading back every GB and report the results to you. Yes, it takes some time so expect that.

 

H2TESTW

post #10712 of 16468
Quote:
Originally Posted by Duncan View Post


There were two separate aspects to the post I quoted, and in turn you quoted from me...

I was referring to, as you'll see above, the click the player emits at start-up.

 

As others have said, the click is just a protection circuit, no? And the first 2-3 second song skip he's talking about was fixed in 2.02b and 2.03b. The player still takes 2-3 seconds to play the first track after powering up, but it begins at the start of the song, rather than 2-3 seconds in.

post #10713 of 16468
Quote:
Originally Posted by burtomr View Post

 

You betcha....

 

Have you tested your Kingston SD card with a Memory Test App???  If not, now you must. Always test new cards BEFORE you load them to make sure they are good. The App will verify the memory by writing and then reading back every GB and report the results to you. Yes, it takes some time so expect that.

 

H2TESTW

 



Thanks Burtomr. I'll run the test when I'm home. Maybe it's a fake card, I bought it from a private person of a dutch trading website (Marktplaats.nl)
post #10714 of 16468

I have been enjoying this rig greatly of late. 

 

post #10715 of 16468

@cooperpwc what is that orange thingamabob?

post #10716 of 16468
Quote:
Originally Posted by Age8E View Post
 

 

As others have said, the click is just a protection circuit, no? And the first 2-3 second song skip he's talking about was fixed in 2.02b and 2.03b. The player still takes 2-3 seconds to play the first track after powering up, but it begins at the start of the song, rather than 2-3 seconds in.

I've just upgraded to 2.03b, although I don't like to beta test firmwares. You are right, that bug is now gone. Thanks!

post #10717 of 16468
Quote:
Originally Posted by Duncan View Post


There were two separate aspects to the post I quoted, and in turn you quoted from me...

I was referring to, as you'll see above, the click the player emits at start-up.

My bad. Misquotation.

 

Bug solved with 2.03b firmware, BTW.

post #10718 of 16468
Quote:
Originally Posted by dulty View Post
 

@cooperpwc what is that orange thingamabob?

I'm pretty sure it is one of these:

 

http://www.head-fi.org/products/headamp-pico-power-portable-headphone-amplifier

post #10719 of 16468
Quote:
Originally Posted by dulty View Post
 

@cooperpwc what is that orange thingamabob?

 

 

Quote:
Originally Posted by jazzman7 View Post
 

I'm pretty sure it is one of these:

 

http://www.head-fi.org/products/headamp-pico-power-portable-headphone-amplifier

 

Pico Power, indeed. A fine amp, also available in more traditional colors like black. :-)

post #10720 of 16468
Quote:
Originally Posted by cooperpwc View Post
 

 

 

 

Pico Power, indeed. A fine amp, also available in more traditional colors like black. :-)

Looks awesome, well done sir!

post #10721 of 16468
Quote:
Originally Posted by dulty View Post
 

Looks awesome, well done sir!


It's the ultimate bling - strap a gold bar to your X5!

Looks awful to me, but I'm sure it sounds good, which is more to the point.

post #10722 of 16468

If someone else had joined me, I would have ordered my GS-X mk2 in orange too. You need two for a specialty front panel but there were no takers.

 

I love orange. It's not for everyone...  ;-)

 

And yes, the X5 + Pico Power really does sound good.


Edited by cooperpwc - 7/1/14 at 6:38am
post #10723 of 16468
Quote:
Originally Posted by Muenchener View Post
 

I've just upgraded to 2.03b, although I don't like to beta test firmwares. You are right, that bug is now gone. Thanks!

 

No problem. It wasn't very widely discussed, I think, which seems strange, since it was one of the most voted-for bugs on the list.

post #10724 of 16468
Quote:
Originally Posted by cooperpwc View Post
 

I have been enjoying this rig greatly of late. 

 


Very nice. Does any one know how the Pico Power perform against the Pico DAC/Amp.

post #10725 of 16468
Quote:
Originally Posted by cooperpwc View Post
 

I have been enjoying this rig greatly of late. 

 

 

Cooper, why did you chose to have the line in / out and volume at the bottom of the X5?

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Fiio X5 Thread