Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Fiio X3 Thread.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The Fiio X3 Thread. - Page 820

post #12286 of 12290
Quote:
Originally Posted by pennylane View Post
 

 

Thanks for the suggestion.  I'm listening to some live concerts so audible gaps amid crowd noise between tracks is obvious.  The gaps don't show up when I play FLAC on PC or even mp3 on the X3.

 

My qaac commandline is just: "-V110 --silent - -o %d"

 

I suppose I could re-encode my FLAC to mp3, but I'd rather not bother.

 

Do I need to be a beta tester to use the beta firmware?  I never signed up for that.  What do you mean by resetting the X3?  Just the hard reset with a paperclip/whatever?

Yes.  Hard reset with a paperclip on the button up top.  No, you don't need to be a beta tester for the beta.  Click http://www.head-fi.org/t/725256/fiio-x3-beta-firmware-3-00ex-available-for-download-added-beta-exfat-support, and download the beta.  Load it on a card, update your X3's firmware, and try again.

 

I think your problem might be the qaac.  I have my library in plain old aac.  Maybe re-encode?

post #12287 of 12290

Hi All- I am having problems syncing newly added files to my x3. (I recently updated the firmware & haven't had any problems syncing before this) I popped the card out & reinserted, powered down the device, updated the media library etc. to no avail. I do get an alert message saying  "file format not supported". Any ideas on how to remedy this?

post #12288 of 12290
Quote:
Originally Posted by CalliopeK View Post
 

Hi All- I am having problems syncing newly added files to my x3. (I recently updated the firmware & haven't had any problems syncing before this) I popped the card out & reinserted, powered down the device, updated the media library etc. to no avail. I do get an alert message saying  "file format not supported". Any ideas on how to remedy this?

What are you using to "sync"? I have not bothered with using software other than the "cp" or "mv" commands in over 4 years. before that 5 years of using explorer under windows. 

post #12289 of 12290


I've been using Windows Media Player. I'm not really technically adept, but I love the sound that x3 delivers. I'm so frustrated though, b/c this DAP has been problematic from the start.

post #12290 of 12290
Quote:
Originally Posted by ZMan2k2 View Post
 

Yes.  Hard reset with a paperclip on the button up top.  No, you don't need to be a beta tester for the beta.  Click http://www.head-fi.org/t/725256/fiio-x3-beta-firmware-3-00ex-available-for-download-added-beta-exfat-support, and download the beta.  Load it on a card, update your X3's firmware, and try again.

 

I think your problem might be the qaac.  I have my library in plain old aac.  Maybe re-encode?

Yeah that maybe the simplest option (since FW 3.00 fixed mp3 playback?).  I confirmed the same albums that have gaps when played with aac don't have gaps when played with lame MP3.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › The Fiio X3 Thread.