or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Schiit Magni Headphone Amplifier
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Schiit Magni Headphone Amplifier - Page 114

post #1696 of 2239
Quote:
Originally Posted by ab initio View Post


What do you have feeding the magni? When I have Modi feeding Magni, I don't hear any noise until the volume is dangerously high, and I'm using Hd 280s that I've found to be fairly sensitive.

 

The whole reason I bought the M+M stack was because there was that my laptop sound card's headphone out was very annoyingly noisy, and the M+M stack is (to my ears) dead silent within safe volume ranges.

 

Now if I feed the Magni from the noisy output of my soundcard, the Magni does exactly what it should, and it sends the soundcard noise through to my headphones...

 

Now, if I turn software volume all the way down, and crank Magni to max, right as the knob reaches maximum volume, there is a noticeable amount of white noise and I can hear a local radio station if I hold my headphone cable just right. I'd be interested in a technical explanation as to how a maxxed out Magni can magically turn into a (poor quality) FM demodulator.


I have the modi feeding the magni and I'm using MrSpeakers Mad Dogs. It does not matter what my software (Win7) volume is set at, I start hearing white noise right after it passes 12 on the knob. For music, this usually isn't a problem as I almost never get near 12, but for videos and movies I routinely have to turn it past 12 and the noise gets annoying. Should I contact schiit?

post #1697 of 2239
Quote:
Originally Posted by Kinru View Post


I have the modi feeding the magni and I'm using MrSpeakers Mad Dogs. It does not matter what my software (Win7) volume is set at, I start hearing white noise right after it passes 12 on the knob. For music, this usually isn't a problem as I almost never get near 12, but for videos and movies I routinely have to turn it past 12 and the noise gets annoying. Should I contact schiit?

Yes, i think you should definitely contact schiit. The t50rp derived 'phones are much less sensitive than say the hd280s. If you are only around 12 then you have unusually high noise in your system

Cheers
post #1698 of 2239
I'd try a different outlet and USB cable first. After that I would contact schiit.
post #1699 of 2239

Schiit's had some issues with the wall wart power supplies.  Might be an easy exchange of wall warts.

post #1700 of 2239
Quote:
Originally Posted by hodgjy View Post

Schiit's had some issues with the wall wart power supplies.  Might be an easy exchange of wall warts.

That's also correct, good call. Definitely something worth exploring.
post #1701 of 2239

I'm using my D2000s with my M&M stack out of my laptop and I also get the local country station when pot is maxxed out no matter what the volume is on my windows settings. I don't think its much of an issue since i can barely get past 10 on the pot when my volume is maxxed out everywhere else in my system.

 

Has anyone had problems with the sound stuttering? I keep getting stuttering no matter which usb port of my laptop I use with Modi. This doesn't happen when I drive my headphones straight out of the audio jack =(

post #1702 of 2239

I get the interference at 6-9 o'clock even!

post #1703 of 2239
Quote:
Originally Posted by PXSS View Post

I'm using my D2000s with my M&M stack out of my laptop and I also get the local country station when pot is maxxed out no matter what the volume is on my windows settings. I don't think its much of an issue since i can barely get past 10 on the pot when my volume is maxxed out everywhere else in my system.

Has anyone had problems with the sound stuttering? I keep getting stuttering no matter which usb port of my laptop I use with Modi. This doesn't happen when I drive my headphones straight out of the audio jack =(

Never had any stuttering problems when I had mine.
post #1704 of 2239

Stuttering isn't a DAC problem.  It's a computer problem.  The computer can't handle the multitasking in its current configuration.

post #1705 of 2239

It ended up being a bad driver and dcp latency problems.

I wonder why it only affected sound when using modi though.

Everything else was working great.

post #1706 of 2239
Quote:
Originally Posted by PXSS View Post

It ended up being a bad driver and dcp latency problems.
I wonder why it only affected sound when using modi though.
Everything else was working great.

Which driver was it for you?

Did the latency go away when you updated it?
post #1707 of 2239

Getting pretty interested in upgrading to the Magni amp, would be coming from a Fiio E10. Has anyone here used a Fiio E10 as a DAC for the Magni? and If so would I use the coaxial or line out to connect to the Magni?

post #1708 of 2239
Quote:
Originally Posted by MPBateman View Post

Getting pretty interested in upgrading to the Magni amp, would be coming from a Fiio E10. Has anyone here used a Fiio E10 as a DAC for the Magni? and If so would I use the coaxial or line out to connect to the Magni?

I haven't used E10, but you would use line out to connect to Magni.

post #1709 of 2239

Great, anyone know of a good online seller for miniplug to RCA adapters?

post #1710 of 2239
Quote:
Originally Posted by MPBateman View Post

Great, anyone know of a good online seller for miniplug to RCA adapters?

Monoprice has decent mini to RCA cable. Very cheap and durable. I like them better than $15 radioshack cable.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Headphone Amps (full-size)
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Schiit Magni Headphone Amplifier