or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › FiiO E07K ANDES Review and Help Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

FiiO E07K ANDES Review and Help Thread - Page 70

post #1036 of 1670

Hi Guys, I just got my er4pt (with the s adapter) and I have been looking for a portable DAC+Amp and I found E07K to be the solution. But I been wondering if the bundle of accessories contain a mircousb cable to allow me to connect my xperia sp to the E07K? Or would I have to buy it from a 3rd party?

post #1037 of 1670
Quote:
Originally Posted by MikuLover View Post
 

Hi Guys, I just got my er4pt (with the s adapter) and I have been looking for a portable DAC+Amp and I found E07K to be the solution. But I been wondering if the bundle of accessories contain a mircousb cable to allow me to connect my xperia sp to the E07K? Or would I have to buy it from a 3rd party?

You will need to purchase a 3rd party for that. The E07K comes with a USB cable but that only allows you to connect to your laptop/PC for charging as well as DAC/amp :)

post #1038 of 1670

Question:

 

Window 7 > FLAC > Foobar2000 > FiiO E07K > FiiO L7 (LOD) > Schiit Vali > Sennheiser HD-650

 

 

Would that setup work well?  I have everything but the Schiit Vali Amp.

 

 

Thoughts?

 

..

post #1039 of 1670
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by BloodyPenguin View Post
 

Question:

 

Window 7 > FLAC > Foobar2000 > FiiO E07K > FiiO L7 (LOD) > Schiit Vali > Sennheiser HD-650

 

 

Would that setup work well?  I have everything but the Schiit Vali Amp.

 

 

Thoughts?

 

..

You need a 3.5mm to RCA cable in between the Schiit Vali and L7 LOD

 

It would work...not sure on how well.

post #1040 of 1670
Quote:
Originally Posted by bowei006 View Post
 

You need a 3.5mm to RCA cable in between the Schiit Vali and L7 LOD

 

It would work...not sure on how well.


Oh..  Right... with the 3.5 to RCA... thanks.

 

Yeah.  Debating what setup to do with my newly purchased HD-650.  I'm afraid to even open up the box as I have no way to drive them currently.

 

..

post #1041 of 1670

I suggest to wait for a few reviews on the Vali first. and of course that set-up should work!

post #1042 of 1670

Need a bit of help....What exactly is the SUB data connection on the Fiio? I am spending a small fortune buying short cables that simply do not work and the cable that came with the device is unlabeled, of course. It is NOT a mini OTG nor a micro OTG cable....

post #1043 of 1670
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by James1776 View Post
 

Need a bit of help....What exactly is the SUB data connection on the Fiio? I am spending a small fortune buying short cables that simply do not work and the cable that came with the device is unlabeled, of course. It is NOT a mini OTG nor a micro OTG cable....

It's a mini B USB plug.

 

It's NOT OTG or any of those

 

Mini B is third from the left.

post #1044 of 1670

But I thought the cable out of the phone had to be a micro OTG cable????

 

I am seriously befuddled here....

 

I seem to need a micro OTG cable to a mini B USB


Edited by James1776 - 11/26/13 at 9:02pm
post #1045 of 1670
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by James1776 View Post
 

But I thought the cable out of the phone had to be a micro OTG cable????

 

I am seriously befuddled here....

 

I seem to need a micro OTG cable to a mini B USB

Oh that's what you meant

 

You didn't clarify. I didn't know you wanted phone support.

 

Its hit and miss for OTG

post #1046 of 1670

Just received my Fiio E07k. Bought from amazon. It doesn't seem to work. No audio output.
I tired both USB and AUX, on desktop/laptop/phone. No sound even at max volume. Full charged.

Tried using Shure SE215's on both outputs. Even tried with some 2.1 speakers. Nothing. Drivers and all installed correctly, testing for sound shows signal of volume but absolutely no output from the DAC.

 

I've already filed a return shipping but I was wondering what are the chances of this being a defect? I was very disappointed since I was anticipating using this so much.

post #1047 of 1670
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Berrypicker View Post
 

Just received my Fiio E07k. Bought from amazon. It doesn't seem to work. No audio output.
I tired both USB and AUX, on desktop/laptop/phone. No sound even at max volume. Full charged.

Tried using Shure SE215's on both outputs. Even tried with some 2.1 speakers. Nothing. Drivers and all installed correctly, testing for sound shows signal of volume but absolutely no output from the DAC.

 

I've already filed a return shipping but I was wondering what are the chances of this being a defect? I was very disappointed since I was anticipating using this so much.

Try the reset switch on the device.

post #1048 of 1670

Yes, I've tried that using a led pencil. Held it for a moment and released. I have tried this a few times, as well as following all that mentioned on the first page of this thread.

One small thing I notice is that the LED light is not blue, but rather purple when connected to the computer.

post #1049 of 1670
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Berrypicker View Post
 

Yes, I've tried that using a led pencil. Held it for a moment and released. I have tried this a few times, as well as following all that mentioned on the first page of this thread.

One small thing I notice is that the LED light is not blue, but rather purple when connected to the computer.

That just means its charging while on. 

 

Unplug the ANDES from the computer. Set it to AUX input if it isn't already. Take an iPod and plug a 3.5mm cable between a DAP and the E07K. Plug that cable into AUX input on the bottom of the E07K. And try to play something.

 

If nothing still plays and you are sure its set corretly, then return to Amazon's seller.

post #1050 of 1670
Quote:
Originally Posted by bowei006 View Post
 

That just means its charging while on. 

 

Unplug the ANDES from the computer. Set it to AUX input if it isn't already. Take an iPod and plug a 3.5mm cable between a DAP and the E07K. Plug that cable into AUX input on the bottom of the E07K. And try to play something.

 

If nothing still plays and you are sure its set corretly, then return to Amazon's seller.


Tried it yet again, unfortunately no output. I'm am completely positive everything *should* be working. This is quite a bummer. Amazon won't do a replacement so the process to get another one would take a while... but I am definitely getting this Fiio E07k model.

 

Thanks for the quick response bowei!

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Headphone Amps
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › FiiO E07K ANDES Review and Help Thread