Head-Fi.org › Forums › Head-Fi Special Forums › Premier Sponsor Forums and Sponsor Forums › Sponsor Forums › FiiO › Problems with E09K+E17 Combination
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problems with E09K+E17 Combination

post #1 of 5
Thread Starter 

Greetings!

 

I've owned the E17 and E09k for about 3 days now.  So far, I like both products a lot.  However, I have begun having MAJOR issues with the E09K.

 

When I plug the E17 into the E09K, it says "DOCK" and then the text disappears.  When I begin audio or change to the correct input, it shows "LOCK" which then disappears.  To my understanding, this is the CORRECT behavior.  However, this is where the problems begin!

 

Once I plug the E17 into the E09K and the E17 shows "LOCK", I try to listen to the audio output.  The audio does not come out of the E09K 1/4" jack.  Audio only comes out of the 1/8" mini jack atop the E17.  Furthermore, the E09K volume adjust does not work.  Also the selector between "Aux In/Dock In" does not work at this point.  The E17 still plays audio from the E09K, but only if I use the top 1/8" headphone jack on the E17.  I'm not sure why the E17 can take input from the E09K but the E09K controls/outputs won't work.

 

Prior to last night, all of these functions worked normally.  I tried resetting the E17 unit using the top reset port.  This did not change anything.  I tried uninstalling the devices from the computer and reinstalling them and it did not help. The E09K looks like it has a reset port on the front, but I tried inserting something into the port and I'm pretty sure there's no reset dipswitch inside the port.

 

Right now, in order to use the amp, I have to bypass the dock entirely.  Or, I can use the E17 headphone jack with the dock, but I don't want my headphones pulling on the E17 while it's inside the dock.  So, I've taken the E09K out of the mix until I can resolve the issue entirely.

 

Is this most likely an issue with the E09K or the E17?  Is my best bet to exchange the units with Amazon?

post #2 of 5

I've sent a link to this thread to feiao. He will be able to answer your question.

post #3 of 5
Thread Starter 

How painfully frustrating!!! I even bought a second E09K and it's STILL not working.

post #4 of 5

My E17 is set to USB then it just works. Which input are you using?

post #5 of 5

This may sound obvious, but did you try docking it before turning it on? Just wondering if that would make a difference.

 

Also, according to a YouTube review, some people may have a problem with the dock connector being loose and having to shift the E17 forward or backward to have it connect correctly?

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: FiiO
Head-Fi.org › Forums › Head-Fi Special Forums › Premier Sponsor Forums and Sponsor Forums › Sponsor Forums › FiiO › Problems with E09K+E17 Combination