Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Aune T1 USB Tube DAC+Amp Discussion Thread ***See first post for FAQ***
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Aune T1 USB Tube DAC+Amp Discussion Thread ***See first post for FAQ*** - Page 6

post #76 of 5834
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dhL17 View Post

I have heard some people say the AUNE T1 is overly bright. Has anyone been experiencing the similar things, or is this an isolated issue?

Thanks guys.

Nope definitely not too bright. The signature can change with a tube swap however, and I never use te stock tube. But still it never occurred to me that someone would consider it bright.
post #77 of 5834

ive tried itunes, cog, and that audirvana thing as well. all of them act the same when at 24/96. only the programs that downsample actually let the song play.

post #78 of 5834
Quote:
Originally Posted by dhL17 View Post

I have heard some people say the AUNE T1 is overly bright. Has anyone been experiencing the similar things, or is this an isolated issue?

 

Thanks guys.

 

 

was gonna say the same thing, try a bunch of different tubes, find one you like. I woudlnt say overly bright though.


Edited by dpmalito - 12/8/12 at 8:37pm
post #79 of 5834
Thread Starter 
[/quote]
Quote:
Originally Posted by dpmalito View Post

ive tried itunes, cog, and that audirvana thing as well. all of them act the same when at 24/96. only the programs that downsample actually let the song play.

I cant right now but ill def report back tomorrow morning after ive tinkered with it.
Edited by joeq70 - 12/9/12 at 7:02am
post #80 of 5834

Thanks so much, I also e-mailed Aune. We'll see if i get a response. Feel free to PM me as well but I figured people would want to know about this issue if it is real.

 

By the way, I just plugged in my HRT Headstreamer II and it plays back fine at the full 24/96. I even switched devices in the middle of playback and no go.. the song just literally stops in its tracks. If I set the Aune T1 to 16 bit it continues fine though.

 

Hrmm m. It's not looking good..


Edited by dpmalito - 12/8/12 at 9:01pm
post #81 of 5834
Quote:
Originally Posted by joeq70 View Post


Nope definitely not too bright. The signature can change with a tube swap however, and I never use te stock tube. But still it never occurred to me that someone would consider it bright.

 

Agree, although the Aune T1 is being presented as a tube DAC/amp it doesn't carry the typical warm sound that is associated with tube amps. It's a hybrid tube/SS amp. Where the pre amp stage is supported by the tube.   I certainly wouldn't call it overly bright at all. I experience the best of two different ways to use amplification presented through the Aune T1 and with a very respectable $200 price tag. 

post #82 of 5834
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dpmalito View Post

ive tried itunes, cog, and that audirvana thing as well. all of them act the same when at 24/96. only the programs that downsample actually let the song play.

Ok, so I tried to set the mac midi settings to 24/96, and I definitely did not get playback either, so it's not your unit. I also tried 24/96 in Foobar for windows and it does seem to work. I'm not sure what you should do :(

post #83 of 5834

Thank you man, I will try to get in touch with the manufacturer. Spread the word :(

post #84 of 5834

OS: Arch Linux
Player: Music Player Daemon

Album: ANTI- Master Quality Collection from HDtracks - http://www.computeraudiophile.com/f13-audiophile-downloads/hdtracks-anti-master-quality-collection-14096/#post189317
 

Outputting directly to hardware, I have no problem playing the 24/96 track "Villain" by Lost In The Trees. Here's the output from my terminal:

 

$ cat /proc/asound/card1/stream0
GFEC ASSP DigiHug USB Audio at usb-0000:00:1a.7-4.3, full speed : USB Audio

Playback:
  Status: Running
    Interface = 3
    Altset = 2
    Packet Size = 582
    Momentary freq = 96000 Hz (0x60.0000)
  Interface 3
    Altset 1
    Format: S16_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)
    Rates: 8000, 16000, 32000, 44100, 48000, 96000
  Interface 3
    Altset 2
    Format: S24_3LE
    Channels: 2
    Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)
    Rates: 8000, 16000, 32000, 44100, 48000, 96000

 

If I change to the 24/44.1 track "Dawn Chorus" by Beth Orton, Momentary freq automatically changes to 44100 Hz.

 

Seems like your setup is not able to change the sample rate correctly. I think it's a problem with configuration.

post #85 of 5834

Well, I'm just unlucky I guess since my unit is suffering from the channel imbalance. Absolutely nowhere on the internet have I found anyone else with the same problem as me. Postage to China is too expensive for me that I might just send the unit for repairs locally.

 

They still sound kickass though.

post #86 of 5834
Quote:
Originally Posted by Anda View Post

OS: Arch Linux
Player: Music Player Daemon

Album: ANTI- Master Quality Collection from HDtracks - http://www.computeraudiophile.com/f13-audiophile-downloads/hdtracks-anti-master-quality-collection-14096/#post189317
 

 

As you can see, you are using LINUX, this is an OS X only issue, as far as I can tell. UNless you are incorrectly listing your OS. IF you can try this in OS X I am sure you will have the same issue.

 

HAS ANYONE successfully used 2/496 setting in OSX Mountain Lion? If so, please contact me, I am trying to fight with engineers who don't speak english and I am about just to give up and return it.

post #87 of 5834
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dpmalito View Post

As you can see, you are using LINUX, this is an OS X only issue, as far as I can tell. UNless you are incorrectly listing your OS. IF you can try this in OS X I am sure you will have the same issue.

 

HAS ANYONE successfully used 2/496 setting in OSX Mountain Lion? If so, please contact me, I am trying to fight with engineers who don't speak english and I am about just to give up and return it.

Stand by, as I am actively working on the issue now. I'll report in a few minutes what I come up with.

post #88 of 5834
Thread Starter 

I just got it to work! here is what I had to do: 

 

I fired up Audirvana, set the T1 as the device and the gui shows that it is 24/96...I hit play and nothing happened...crap!

 

I did some reading, found out that some people corrected the 24/96 problem with other USB DACS by switching USB ports.

 

So, I switched USB ports and BAM it works fine. 

post #89 of 5834
Quote:
Originally Posted by joeq70 View Post

I just got it to work! here is what I had to do: 

 

I fired up Audirvana, set the T1 as the device and the gui shows that it is 24/96...I hit play and nothing happened...crap!

 

I did some reading, found out that some people corrected the 24/96 problem with other USB DACS by switching USB ports.

 

So, I switched USB ports and BAM it works fine. 

 

ill be damned! works here too, so simple yet idiotically didnt think of it.. ha! thanks!

post #90 of 5834

By the way I just popped in this tube into the Aune T1:

 

http://thetubestore.com/goldlione88cc.html

 

http://ep.yimg.com/ca/I/thetubestore_2236_171418052  (not sure how to insert an image, button won't work)

 

The Genalex Gold Lion E88CC/6922 is a premium grade selected small signal twin-triode that is a suitable replacement for all 6DJ8, ECC88, 6922, E88CC, and 7308 types. This tube features gold plated pins and is manufactured to extremely tight specifications, making it the highest quality current production E88CC/6922 available.

 

Holy Moley! You wanna talk about pop! This tube has put the Aune T1 over the lmit man, the highs are tight and the bass pops! Try this tube today!


Edited by dpmalito - 12/10/12 at 2:31pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Dedicated Source Components
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Aune T1 USB Tube DAC+Amp Discussion Thread ***See first post for FAQ***