Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › Apex Glacier amp/dac review and appreciation thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Apex Glacier amp/dac review and appreciation thread - Page 50

post #736 of 792
Quote:
Originally Posted by hawpunch View Post

Need some help:

Just got my Apex Glacier and it won't charge through my computer's USB port frown.gif. I had this problem recently with my TTVJ Slim amp/dac and thought the slim had died out on me.  It appears that it may not be the case. I have four usb ports here and I can charge my iPhone on all four ports without problem. In addition, my bluetooth dongle works in every usb port.  My Glacier will power on temporarily since its not fully charged but will turn off.  Can anyone help frown.gif?

May be the power voltage of your usb ports are too weak to charge. You can try it on another pc/laptop to see what happens.
post #737 of 792
Quote:
Originally Posted by midnightwalker View Post


May be the power voltage of your usb ports are too weak to charge. You can try it on another pc/laptop to see what happens.

Was thinking the same thing, but I was running my ttvj slim through the usb ports with no problems before when the usb ports suddenly stopped charging my slim. i think both the slim and glacier require 500mah usb out?

post #738 of 792
Quote:
Originally Posted by hawpunch View Post

Unfortunately, it won't charge through either the charging or data port through usb on my computer.  I just found a spare wall charger unit and plugged the usb into that and i have it charging via an outlet. so it works in that respect. Thanks for your help though smily_headphones1.gif

Also, try the reset button - that will reboot the processor which controls the power supply.
post #739 of 792
Quote:
Originally Posted by barbes View Post


Also, try the reset button - that will reboot the processor which controls the power supply.

Pressed the reset button a number of times, and no go :(. Going to go home and try it on my Mac and see if its my work computer that's acting up.

post #740 of 792
Quote:
Originally Posted by hawpunch View Post

Pressed the reset button a number of times, and no go frown.gif. Going to go home and try it on my Mac and see if its my work computer that's acting up.
did you try the reset button whilst the USB cable is plugged into the charge port?
post #741 of 792

Managed to get it working. Turned out the Glacier's charge was too small for it to be recognized by my work computer.  So I had to charge it up using a wall charger first.  After it was fully charged, I turned it on and connected it to a USB port and the computer recognized, and installed the necessary drivers. It's been working well so far :). I hope they can add a wall charger as part of the package as if I didn't have one on hand, I wouldn't have been able to charge up the Glacier.

post #742 of 792

Congrats. Now you can enjoy it :)

post #743 of 792

Glacier won't charge when I plug a USB cable into the charging USB port. Instead, it turns on...strange :confused_face:

post #744 of 792
Quote:
Originally Posted by BucketInABucket View Post

Glacier won't charge when I plug a USB cable into the charging USB port. Instead, it turns on...strange confused_face.gif

Does the light blink continuously? If so, that is normal.
post #745 of 792
The light does not blink white at all. Instead, the entire thing switches on (the rainbow show).
post #746 of 792
Try to press on volume control until it switches off. Mine has light blinkking a little while then stop.
post #747 of 792
When I switched it off the light doesn't flash. I think it still charges from the DAC plug, just a minor issue with the charging port.
post #748 of 792
Quote:
Originally Posted by BucketInABucket View Post

When I switched it off the light doesn't flash. I think it still charges from the DAC plug, just a minor issue with the charging port.

 

My Apex gets into a weird state more often than other DAC/amps I have. I've had to hit reset a couple of times to get it back to normal behaviour.

post #749 of 792
Quote:
Originally Posted by AnakChan View Post

My Apex gets into a weird state more often than other DAC/amps I have. I've had to hit reset a couple of times to get it back to normal behaviour.

Really! Would it happen to all units in a long time use?
post #750 of 792
Quote:
Originally Posted by singleended58 View Post


Really! Would it happen to all units in a long time use?

Same thing happens for mine as well. Once in a blue moon, it suddenly decides to go silent on me and I will have to reset it or unplug/plug, off/on. When it goes silent, foobar2k w/WASAPI chucks out an error message but I can't remember exactly what it said - I will have to write it down next time. That's for the DAC only. I think the amplifier part of the Glacier shouldn't ever crash.

 

I've been thinking of getting a separate DAC but nothing stands out.


Edited by namaiki - 2/25/14 at 5:04pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Headphone Amps
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › Apex Glacier amp/dac review and appreciation thread