New Posts  All Forums:Forum Nav:

Fiio E18 - Page 111

post #1651 of 1743
Quote:
Originally Posted by franmadrsid View Post
 

Please ,anyone can help me? I'm desperate with this issue. · I connect my E18 to my laptop and does not recognize the usb. I can not play my music through the usb. What I can do? Thank you in advance

 

 

 

 

 

seems like the laptop didn't install the driver.  your laptop should have discovered a new device and installed the e18 driver automatically when you plugged it in for the first time.  did you check if your usb port is good?

post #1652 of 1743
Quote:
Originally Posted by franmadrsid View Post
 

Please ,anyone can help me? I'm desperate with this issue. · I connect my E18 to my laptop and does not recognize the usb. I can not play my music through the usb. What I can do? Thank you in advance

 

 

 

 

 

Warning: Spoiler! (Click to show)

 

 

 

 

Warning: Spoiler! (Click to show)

 

The E18 should probably use the default windows driver.  You will notice the two usb drivers with the yellow triangles, "Unknown Device" and "USB Device(VID_....)" One or both of these are most likely related to the problem. Sometimes uninstalling them (right click menu) and then plugging in the E18 to re-install the driver might help.

post #1653 of 1743
Quote:
Originally Posted by franmadrsid View Post

Please ,anyone can help me? I'm desperate with this issue. · I connect my E18 to my laptop and does not recognize the usb. I can not play my music through the usb. What I can do? Thank you in advance



 


What's your Device Installation Settings?

System --> Advanced System Settings --> Hardware tab --> Device Installation Settings.
post #1654 of 1743

Thanks all for reply, I think that the problem is that my laptop have not the generic driver..  The rest of device work properly. Anyone know how can reinstall the driver for it.. or where can I download.?

 

 

Quote:

Originally Posted by av911 View Post
 
Quote:
Originally Posted by franmadrsid View Post
 

Please ,anyone can help me? I'm desperate with this issue. · I connect my E18 to my laptop and does not recognize the usb. I can not play my music through the usb. What I can do? Thank you in advance


 

 


What's your Device Installation Settings?

System --> Advanced System Settings --> Hardware tab --> Device Installation Settings.

 

LEAD Technologies Inc. V1.01

 

 

After reset FIIO I get this ->

LEAD Technologies Inc. V1.01


Edited by franmadrsid - 7/8/14 at 4:08am
post #1655 of 1743
Quote:
Originally Posted by franmadrsid View Post
 

After reset FIIO I get this ->

LEAD Technologies Inc. V1.01



Try going into windows via Safe Mode and uninstalling the drivers from the device manager. Unplug the E18, reboot>make sure you have internet connection>plug in the E18 into a USB port that you haven't used with it before. You can also try a different USB A to micro cable.

post #1656 of 1743
Quote:
Originally Posted by BAoxymoron View Post
 

1. Will there be Linux support on any level?

This was asked many months ago, but maybe the answer is still useful: it works wonderfully with linux, needing no configuration at all. I just plugged it and my system recognized it immediately (running Archlinux with current kernel, KDE and PulseAudio with VLC backend) 

post #1657 of 1743
Quote:
Originally Posted by lawrecedent View Post

Yes, thats the reason I went for a micro usb 3 connection. The added pins make it a sturdier connection and right angled should be bullet proof (touch wood)
Actually this configuration doesn't work at all. For some reason the phone does not register a usb connection when using a micro usb 3 cable. Presumably because it just assumes its being charged. Oh well, back to the drawing board...sigh!
post #1658 of 1743

Hi Folks,

 

I got this amp a couple of days and have been using it with my ipad. I had a couple of questions:

 

1. While swithiching on, there is a second click sound (more like clunk). Is this normal?

 

2. The skip track buttons are reveresed. Skip to previous track button actually skips to next track. anyone notice this? Or maybe its an ipad issue?

 

Thanks

post #1659 of 1743
Quote:
Originally Posted by dukeav View Post
 

Hi Folks,

 

I got this amp a couple of days and have been using it with my ipad. I had a couple of questions:

 

1. While swithiching on, there is a second click sound (more like clunk). Is this normal?

 

2. The skip track buttons are reveresed. Skip to previous track button actually skips to next track. anyone notice this? Or maybe its an ipad issue?

 

Thanks

yes the second clicking sound is normal.  It should also do the same when your switching the e18 to different modes on the bottom.  

 

I also noticed the track buttons being reversed.  Dont know whats up with that.  Maybe in china forward means backwards and backward means left :blink:.  

post #1660 of 1743
Quote:
Originally Posted by chillaxing View Post
 

yes the second clicking sound is normal.  It should also do the same when your switching the e18 to different modes on the bottom.  

 

I also noticed the track buttons being reversed.  Dont know whats up with that.  Maybe in china forward means backwards and backward means left :blink:.  

 

Thanks. So the buttons are reversed with Android also?

post #1661 of 1743
Quote:
Originally Posted by dukeav View Post

Thanks. So the buttons are reversed with Android also?

Yes.
post #1662 of 1743
My guess is they made the button orientation/board layouts without considering the orientation of the metal case. That's how it is on the first and second version e18
Quote:
Originally Posted by dukeav View Post

Thanks. So the buttons are reversed with Android also?
post #1663 of 1743
Quote:
Originally Posted by dukeav View Post
 

 

Thanks. So the buttons are reversed with Android also?

I suspect that someone at FiiO that did the graphics for the buttons is dyslexic and hasn't learned to adapt.

post #1664 of 1743

I have a doubt on the gain setting.

 

When using it in DAC mode what should the gain setting be? Does it depend on the source (ipad 3rd gen for me) or is it just a listening preference?

post #1665 of 1743
Hello,

I have a pair of Beyerdynamic DT880 PRO 250 ohms. I used them with the combo FIIO E07K(DAC)+FIIO E09K(AMP) and it was fabulous... when I introduced E09K the sound was at least with 2 classes better (bass, soundstage, highs, etc).
I sold my FiiO combo and I bought FiiO E18 as I saw from reviews that is a better DAC even than E17 witch is better than E07K. Also for amplification I bough a Little Dot MK V solid state...
So now I am using FiiO E18 as DAC and Little DOT MK V as AMP and I am not happy with the sound on DT 880 PRO... It was so much better with FIIO E07K(DAC)+FIIO E09K(AMP)...
I am sure I connected everything OK and I use good quality RCA cables.
The source is my PC with Foobar2000 + flacs.
I mean Little DOT MK V amps the sound but I dont think adds quality, just volume booster... I even believe the sound is better if I use only Fiio E18 as DAC+AMP...
Should I go back to FiiO E09K ? And a second question: As FiiO E07K can connect directly into E09K it is better the combo E07K+E09K than FIIO E18+E09K ?

Can you please advise me on this ?

Thx

Edited by florin5000 - Today at 3:50 am View History
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Headphone Amps