Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Audio-GD NFB-11.32 (Delivery & Impression Thread)!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Audio-GD NFB-11.32 (Delivery & Impression Thread)!!! - Page 34

post #496 of 1317

Hey all,

 

Would someone be so kind as to post how to implement the 'VIA DirectKS ASIO' option in foobar?

 

This is what I have been doing:

 

1) log on to laptop

2) Turn on NFB11.32 and connect to laptop via USB

3) Open Audio-gd deck

4) Open VIA DirectKS ASIO Control Panel

5) Open foobar

6) Go to foobar's preferences and under ASIO Virtual Devices, hit 'add new' and select VIA DirectKS ASIO

 

whenever I hit 6 I am encountered with one of the following errors:

1) An error occured while querying "VIA DirectKS ASIO" driver. Please stop ASIO playback and shut down any other software using ASIO.

Additional info: Initializing ASIO driver failed
2) Initializing ASIO driver failed
3) ASIO control panel creation failed : Hardware not present
 
edit 1: sometimes it works fine; but when I play music the audio-gd deck's volume control does not register any sound (although I can hear fine) and I can still control volume using the audio-gd deck. 
 
 

 

I can never get it to work, thanks.

(as u can tell I'm not very good at all this)


Edited by EasySounds - 4/1/13 at 6:45pm
post #497 of 1317
Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Hey all,

 

Would someone be so kind as to post how to implement the 'VIA DirectKS ASIO' option in foobar?

 

This is what I have been doing:

 

1) log on to laptop

2) Turn on NFB11.32 and connect to laptop via USB

3) Open Audio-gd deck

4) Open VIA DirectKS ASIO Control Panel

5) Open foobar

6) Go to foobar's preferences and under ASIO Virtual Devices, hit 'add new' and select VIA DirectKS ASIO

 

whenever I hit 6 I am encountered with one of the following errors:

1) An error occured while querying "VIA DirectKS ASIO" driver. Please stop ASIO playback and shut down any other software using ASIO.

Additional info: Initializing ASIO driver failed
2) Initializing ASIO driver failed
3) ASIO control panel creation failed : Hardware not present
 
edit 1: sometimes it works fine; but when I play music the audio-gd deck's volume control does not register any sound (although I can hear fine) and I can still control volume using the audio-gd deck. 
 
 

 

I can never get it to work, thanks.

(as u can tell I'm not very good at all this)

 

Hi EasySounds,

 

I'm getting the same errors as you - can't figure out how to correct it with the Compass 2.

 

Before, it would work OK in ASIO - now it's brokeneek.gif.

 

The only way I can get Foobar2000 to work now is with DS or KS. Believe part of the problem is that I've got Windows XPconfused.gif.

 

Steve

post #498 of 1317

Well Gang, I am back to using the 11.32 for my desktop rig. I had a DAC/amp that costs 12 times the amount and sent it back at the end of the trial period.

 

The 11.32 held its ground when I A/B it against the other. An amazing piece of gear and well worth the price.

 

FYI, I am using a MBP and have none of the problems I am reading about.

post #499 of 1317
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Saraguie View Post

Well Gang, I am back to using the 11.32 for my desktop rig. I had a DAC/amp that costs 12 times the amount and sent it back at the end of the trial period.

 

The 11.32 held its ground when I A/B it against the other. An amazing piece of gear and well worth the price.

 

FYI, I am using a MBP and have none of the problems I am reading about.

 

Great to hear Saraguie...The 11.32 is delicious indeed...Welcome back..lol...beerchug.gif

 

 

 

Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Hey all,

 

Would someone be so kind as to post how to implement the 'VIA DirectKS ASIO' option in foobar?

 

This is what I have been doing:

 

1) log on to laptop

2) Turn on NFB11.32 and connect to laptop via USB

3) Open Audio-gd deck

4) Open VIA DirectKS ASIO Control Panel

5) Open foobar

6) Go to foobar's preferences and under ASIO Virtual Devices, hit 'add new' and select VIA DirectKS ASIO

 

whenever I hit 6 I am encountered with one of the following errors:

1) An error occured while querying "VIA DirectKS ASIO" driver. Please stop ASIO playback and shut down any other software using ASIO.

Additional info: Initializing ASIO driver failed
2) Initializing ASIO driver failed
3) ASIO control panel creation failed : Hardware not present
 
edit 1: sometimes it works fine; but when I play music the audio-gd deck's volume control does not register any sound (although I can hear fine) and I can still control volume using the audio-gd deck. 
 
 

 

I can never get it to work, thanks.

(as u can tell I'm not very good at all thisES

 

 

ES, you can do it...The 11.32 is waiting for some love from you....L3000.gif

 

If you have installed the drivers already try this.  Turn on 11.32 (make sure it is connected via usb).  Open Foobar, go to Output (ASIO virtual devices) on left hand side.  If it's not added yet "add new".  Next to "configure" there is a drop down box (if you have other asio drivers or ASIO4ALL).  Select VIA DKS ASIO.  Once you do that, below is the Channel Map.  You must map the channels (one L one R).  Once you "ok" go to output device and select VIA DKS ASIO.

 

I have been listening to some vinyl rips in 32/192 and 24/192 and then some redbook love (16/44.1)...All are sounding great and the transition from one to the other is seamless...

 

Cheers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

post #500 of 1317
Quote:
Originally Posted by HeatFan12 View Post

 

Great to hear Saraguie...The 11.32 is delicious indeed...Welcome back..lol...beerchug.gif

 

 

 

 

 

ES, you can do it...The 11.32 is waiting for some love from you....L3000.gif

 

If you have installed the drivers already try this.  Turn on 11.32 (make sure it is connected via usb).  Open Foobar, go to Output (ASIO virtual devices) on left hand side.  If it's not added yet "add new".  Next to "configure" there is a drop down box (if you have other asio drivers or ASIO4ALL).  Select VIA DKS ASIO.  Once you do that, below is the Channel Map.  You must map the channels (one L one R).  Once you "ok" go to output device and select VIA DKS ASIO.

 

I have been listening to some vinyl rips in 32/192 and 24/192 and then some redbook love (16/44.1)...All are sounding great and the transition from one to the other is seamless...

 

Cheers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thanks for the reply.

 

I tried what you did, but when I hit configure I got "ASIO control panel creation failed : Hardware not present"

post #501 of 1317
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Thanks for the reply.

 

I tried what you did, but when I hit configure I got "ASIO control panel creation failed : Hardware not present"

 

Ok ES...I feel you're close.  Is that error message coming from Foobar?  Can u post a screen shot of it.  Then post a screen of the ASIO Virtual Device Editor (last pic I posted).  Just to confirm you have the foo_out_asio.dll in your Foobar components folder?

 

Also, for now don't mess with the Audio-GD deck.  That's the last confirmation you do to see if it's working.

 

Have u tried KS (kernel streaming), wasapi at all?


Edited by HeatFan12 - 4/2/13 at 8:06pm
post #502 of 1317
Quote:
Originally Posted by HeatFan12 View Post

 

Ok ES...I feel you're close.  Is that error message coming from Foobar?  Can u post a screen shot of it.  Then post a screen of the ASIO Virtual Device Editor (last pic I posted).  Just to confirm you have the foo_out_asio.dll in your Foobar components folder?

 

Also, for now don't mess with the Audio-GD deck.  That's the last confirmation you do to see if it's working.

 

Have u tried KS (kernel streaming), wasapi at all?

Hey HeatFan12,

 

Yes the error message comes from foobar whenever I click configure.

 

The screenshot is below:

 

 

 

 

Yes I have foo_out_asio.dll in my foobar components folder also.

 

I have audio-gd deck opened but I have not really messed with it much (I changed the sample and bit before but somehow they change on their own too sometimes).

 

I have tried KS and wasapi before but as far as I can remember KS was unpredictable and wasapi worked normally I think. (I can't really remember these 2 cause I've been working on ASIO since that was what was prescribed on audio-gd's website).

 

 

Thanks.

post #503 of 1317
Thread Starter 

I just duplicated the error you are getting ES.  When I stop playing music (using DKS ASIO) and go to configure like you did, I get the message.  But when I ok everything and exit and play music it's fine.  What happens when you try playing music after you "ok" everything?

 

post #504 of 1317

Hey HeatFan12,

 

If I ignore the error message and just click ok and then proceed to open an audio clip, then it seems fine in the sense that the audio clip plays without any error message.

 

But does this mean the error message is gone? How do I know foobar is working as it should? i.e. am I actually getting the most out of the 11.32?

 

Also, what do I do with the audio-gd deck? Do the settings there even matter?

 

thanks.

post #505 of 1317
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Hey HeatFan12,

 

If I ignore the error message and just click ok and then proceed to open an audio clip, then it seems fine in the sense that the audio clip plays without any error message.

 

But does this mean the error message is gone? How do I know foobar is working as it should? i.e. am I actually getting the most out of the 11.32?

 

Also, what do I do with the audio-gd deck? Do the settings there even matter?

 

thanks.

 

I thought so sir...Cheers!!!

 

You are not ignoring the error message, it's just set already.

 

It is working fine.  The way I guess to explain it is, the asio driver has Foobar by the balls and just wants it to play music and not tinker with settings...lol  Check your windows volume (bottom right corner), it should not be affected whether you move it up or down.  Also, make sure your volume on Foobar is maxxed and control volume from 11.32....In reference to the deck, you can mess with it, it won't harm anything.  Keep in mind there are many media players out there and each one will be a bit different in the settings and it will be impossible for Kingwa to even keep track of them all and their settings.

 

I have tried the NFB-11.32, NFB-15.1 and NFB-16 with Foobar, Winamp, MediaMonkey, MusicBee and uLilith and each one has their quirks to set it up.  That's why I asked you about WASAPI and KS.  Try them all simply by setting the output and that's it.  Have fun...

 

Cheers!!!


Edited by HeatFan12 - 4/2/13 at 10:27pm
post #506 of 1317
Quote:
Originally Posted by HeatFan12 View Post

 

I thought so sir...Cheers!!!

 

You are not ignoring the error message, it's just set already.

 

It is working fine.  The way I guess to explain it is, the asio driver has Foobar by the balls and just wants it to play music and not tinker with settings...lol  Check your windows volume (bottom right corner), it should not be affected whether you move it up or down.  Also, make sure your volume on Foobar is maxxed and control volume from 11.32....In reference to the deck, you can mess with it, it won't harm anything.  Keep in mind there are many media players out there and each one will be a bit different in the settings and it will be impossible for Kingwa to even keep track of them all and their settings.

 

I have tried the NFB-11.32, NFB-15.1 and NFB-16 with Foobar, Winamp, MediaMonkey, MusicBee and uLilith and each one has their quirks to set it up.  That's why I asked you about WASAPI and KS.  Try them all simply by setting the output and that's it.  Have fun...

 

Cheers!!!

Hey HeatFan12,

 

Interesting... so how does the audio-gd deck settings work? Does it adjust automatically according to what player I'm using or do/can I adjust it to whatever I want to whichever player I'm using.

 

Thanks so much.

post #507 of 1317
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Hey HeatFan12,

 

Interesting... so how does the audio-gd deck settings work? Does it adjust automatically according to what player I'm using or do/can I adjust it to whatever I want to whichever player I'm using.

 

Thanks so much.

 

 

Try it out...Play some 16/44.1 files, see if it shows the output and change it if it does not, then play other files and see what happens....If you look at my previous shots, you can see the highlite of the output.

post #508 of 1317
Quote:
Originally Posted by HeatFan12 View Post

 

 

Try it out...Play some 16/44.1 files, see if it shows the output and change it if it does not, then play other files and see what happens....If you look at my previous shots, you can see the highlite of the output.

Hey HeatFan12,

 

I don't think I ever monitored this closely but my settings don't seem to change.

 

The more pertinent question is: if in foobar my FLAC audio file is 16 bits per sample and has a sample rate of 44100 Hz, should I then change my audio-gd deck settings to be the same as the audio file for optimal sound quality?

 

What would be the effect if I played a 16/44.1 file when my audio-gd deck is set at 32/192? Does the audio-gd deck setting matter at all?

 

Thank you.

post #509 of 1317
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EasySounds View Post

Hey HeatFan12,

 

I don't think I ever monitored this closely but my settings don't seem to change.

 

The more pertinent question is: if in foobar my FLAC audio file is 16 bits per sample and has a sample rate of 44100 Hz, should I then change my audio-gd deck settings to be the same as the audio file for optimal sound quality?

 

What would be the effect if I played a 16/44.1 file when my audio-gd deck is set at 32/192? Does the audio-gd deck setting matter at all?

 

Thank you.

 

 

Hey ES,

 

After all the revisions, honestly I have no idea what the A-GD Deck does anymore nowadays.  I play around with it and change it using different renderers (wasapi event, kernel streaming, viaASIO, Direct Sound).  I have tried them all, they all sound good and the windows volume (bottom right) and Deck (volume) has no effect, so the 11.32 has Foobar by the balls and rocking.  I have files in various sample rates and bit depth and no hangups whatsoever.

 

Cheers!

post #510 of 1317

I commented a while back about my 11.32, and it has come to the point where it is almost completely unusable with this computer. I have tried what I believe to be everything, and I think it is the driver's fault, not the amps fault. If someone could go to their device manager and take a screen shot of the drivers they use with the 11.32, that would be helpful I think. I can't even get my computer to acknowledge that my 11.32 is connected to the computer, it just comes up as "unknown device". I have become very frustrated with this.. and would like to fix it asap. It used to sometimes not recognize the device, then slowly got worse and worse at recognizing it... and for past day, it straight up wont, not matter how many times i restart computer, install driver manually, restart the 11.32, etc etc. FYI I've had my 11.32 since mid December, and out about 750 hours through it. Here are some screenies that might help:

 

http://imgur.com/a/lsn3t

 

When it does work, it appears under the Sound, Video and game controllers tab labeled as SVB-202D.. I couldn't get it to do it atm... While I was taking screenies, there was a 2 minute delay between turning in the device and the computer recognizing that there was an unknown device. LOL.

 

EDIT: I tried it on my other computer, a bootcamped mac. In pc mode, It had the same exact problems as it did on my other pc. In mac mode, it did not notice the device in any way. Maybe the device itself is malfunctioning? I would hate to have to wait for the shipping to send it back... and have no idea why it would break so soon...

 

EDIT#2: The usb part of the amp must be blown or something, the computer wont even notice it as an unknown device whilst plugged in. Works in optical mode as an amp, but not as a dac, and my integrated soundcard is very mediocre. I think I will have to send it back for repairs... I wonder how this happened. Any ideas?


Edited by Magdumper - 4/9/13 at 8:22pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Headphone Amps (full-size)
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Audio-GD NFB-11.32 (Delivery & Impression Thread)!!!