or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2. - Page 818

post #12256 of 13418
Same here. I got the DX50 but I still prefer my DX100 over it smily_headphones1.gif
post #12257 of 13418
Quote:
Originally Posted by AnakChan View Post
 

 

About album/artist recognition, look up mp3 tag from post #1 of this thread :-

http://www.head-fi.org/a/ibasso-dx100-faq


The problem is not the ablum/artist recognition, I think I expressed myself wrong. When I access the music via folders all the files show up, but they all show 0.00 as length and the player crashes when I try to play them. When I acces via Music or Albums, only a few show up, which play ok.

post #12258 of 13418
Quote:
Originally Posted by xnuthecaveman View Post

Same here. I got the DX50 but I still prefer my DX100 over it smily_headphones1.gif

 +1

post #12259 of 13418
Quote:
Originally Posted by Sorensiim View Post
 

So, after a long time of faithful service, my DX100 has decided not to recognize the 64gb of flac I have on the internal memory. It just states "No music on your dap!" even after forced rescans, factory reset and everything - and the files show up fine if I use directory view, but they won't play. :confused: 

 

Edit: WTF - looks like some of the old files have been corrupted, but a freshly transferred album plays just fine...

 

Not a smart move by the DX100 now that I'm considering selling it to go fulltime DX50 + amp :D 

 

Edit 2: Now everything is back. Gotta love the random bonus features of this DAP! :ph34r: 


Hey Sorensiim, did you do anything before the files played again? I think I may be having the same problem

post #12260 of 13418

Is the DX100 discontinued ? i contacted Ibasso, and they said they don't have any stock. I contacted again asking when they would have or if it's end of the line, they never replied. A friend of mine checked with them about five  weeks ago, and also they did not have stock. Unless they make them in batches, but they did not reply to me.

post #12261 of 13418
Quote:
Originally Posted by zeiter View Post
 

Is the DX100 discontinued ? i contacted Ibasso, and they said they don't have any stock. I contacted again asking when they would have or if it's end of the line, they never replied. A friend of mine checked with them about five  weeks ago, and also they did not have stock. Unless they make them in batches, but they did not reply to me.


Interesting. Maybe DX200 is coming @ 2014. Just a wild guess:biggrin:

post #12262 of 13418

After nearly 2 years I have finally encountered the music order bug.

eg my music file is number 163 and the tag is also 163, but it showing up as 20 in the file view on the DX100 and so is played after number 19 plays (even though that is file number 78).

 

Funny how I've never encountered\noticed this before.

 

Was this ever fixed or was there a workaround?

post #12263 of 13418

I got a reply from Ibasso;

 

Hi,
We are still very busy about the DX50, and dont have time to produce the DX100.  It may be back in stock after a couple months.
 
Sincerely
iBasso Audio
post #12264 of 13418
Quote:
Originally Posted by kryten123 View Post

After nearly 2 years I have finally encountered the music order bug.
eg my music file is number 163 and the tag is also 163, but it showing up as 20 in the file view on the DX100 and so is played after number 19 plays (even though that is file number 78).

Funny how I've never encountered\noticed this before.

Was this ever fixed or was there a workaround?

use DriveSort smily_headphones1.gif
post #12265 of 13418

Was there a second edition of the DX100 or it's the same since introduction ? Like was there any hardware change from beginning ? I'm asking as Ibasso is out of stock, and there are some resellers who have stock, but I don't know how old is their unit. Firmware is no issue, can be dealt with, but hardware is different.


Edited by zeiter - 11/21/13 at 5:04am
post #12266 of 13418

I think I may be having some problem with the Media process, it keeps restarting itself. I'm not doing anything else other than watching the runing processes. Maybe it could have something to do with the DX failing to properly recognize part of the music?

 

Update: actually I have only seen it restart once, it just says restarting but doesn't seem to be doing anything. It says, under "Media", 0 processes and 1 service. Then to the right it says 196Mb, and under it, Restarting.

 

Update2: I found a way to improve the situation. If I turn it on without the sd and wait untill it indexes, all is fine. When I insert th sd, it stops recognizing everything, but after a while it recognizes the files on the internal memory again, and a little few of the ones on the sd. After 1 anf a half hours of inserting th sd card, nothing else has changed. It seems like the Media process spends most of the time "Restarting", from time to time it actually starts, but after a few seconds both the it and the Music process restart. While "Music" begins to work again in a moment, "Media" stays in this state.

 

Any ideas are welcome!!


Edited by TheUbiquitous - 11/21/13 at 11:12am
post #12267 of 13418
Quote:
Originally Posted by zeiter View Post
 

Was there a second edition of the DX100 or it's the same since introduction ? Like was there any hardware change from beginning ? I'm asking as Ibasso is out of stock, and there are some resellers who have stock, but I don't know how old is their unit. Firmware is no issue, can be dealt with, but hardware is different.

As far as I know, the hardware has not changed since day one

post #12268 of 13418
Quote:
Originally Posted by TheUbiquitous View Post

I think I may be having some problem with the Media process, it keeps restarting itself. I'm not doing anything else other than watching the runing processes. Maybe it could have something to do with the DX failing to properly recognize part of the music?

Update: actually I have only seen it restart once, it just says restarting but doesn't seem to be doing anything. It says, under "Media", 0 processes and 1 service. Then to the right it says 196Mb, and under it, Restarting.

Update2: I found a way to improve the situation. If I turn it on without the sd and wait untill it indexes, all is fine. When I insert th sd, it stops recognizing everything, but after a while it recognizes the files on the internal memory again, and a little few of the ones on the sd. After 1 anf a half hours of inserting th sd card, nothing else has changed. It seems like the Media process spends most of the time "Restarting", from time to time it actually starts, but after a few seconds both the it and the Music process restart. While "Music" begins to work again in a moment, "Media" stays in this state.

Any ideas are welcome!!

have you tried to 'clear data' for both music and media? then rebooting the device to have a 'clean' database to reindex?smily_headphones1.gif
post #12269 of 13418

Did you find any good external battery's? iam looking for the same thing

post #12270 of 13418
Quote:
Originally Posted by heinekenz View Post

Did you find any good external battery's? iam looking for the same thing

 



I've been using the Anker battery. It works very well with the DX100:

http://www.amazon.com/10000mAh-Multi-Voltage-Portable-Camcoders-Recorders/dp/B005NGKR54/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1385150061&sr=8-3&keywords=anker+astro3
Edited by R Scott Ireland - 11/22/13 at 11:59am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2.