Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2. - Page 715

post #10711 of 12741
Quote:
Originally Posted by dcfac73 View Post

It seems to be something to do with the stock player because it doesn't happen with the neutron, gonemad and andless player apps.

it's because the inbuilt music app is programmed to access the ESS sabre chip and allow both 16 and 24bit playback. This is what causes the delay as it detects the forthcoming bit-rate, this has been posted previously in this (enormous) thread, probably with more info that I give here.  Neutron and other 3rd party apps are using the stock android chipset, rather than the sabre dac.  

 

Speaking of which, I thought iBasso were going to make the API available to 3rd parties, any news on this?

post #10712 of 12741
Quote:
Originally Posted by Turrican2 View Post

it's because the inbuilt music app is programmed to access the ESS sabre chip and allow both 16 and 24bit playback. This is what causes the delay as it detects the forthcoming bit-rate, this has been posted previously in this (enormous) thread, probably with more info that I give here.  Neutron and other 3rd party apps are using the stock android chipset, rather than the sabre dac.  

 

Speaking of which, I thought iBasso were going to make the API available to 3rd parties, any news on this?

No, I'm not talking about the delay. The stock player fades tracks in and out when skipping. It didn't do this with 1.3.5. I'm not sure there is any audio chip other than the Sabre on this unit. 

post #10713 of 12741
Quote:
Originally Posted by dcfac73 View Post

No, I'm not talking about the delay. The stock player fades tracks in and out when skipping. It didn't do this with 1.3.5. I'm not sure there is any audio chip other than the Sabre on this unit. 


That is a known issue dcfac73 on the earlier firmwares up to 1.2.7. So it's a compromise if you will. You can rewind the track back to the beginning by scrolling the orange bar to the beginning again and it will play from the beginning. As long as you don't skip tracks it will play without the fade in.

post #10714 of 12741
Quote:
Originally Posted by bIack View Post

... I'm still waiting for my DX100 ....

 

so, so hard is the wait

 

Mine won't even ship until Sunday, 2/17/13, at the earliest!  frown.gif

post #10715 of 12741
Quote:
Originally Posted by nelamvr6 View Post

 

Mine won't even ship until Sunday, 2/17/13, at the earliest!  frown.gif

I just shipped mine off to China today to have the wifi fixed, after postponing it for 4-5 months smile.gif

post #10716 of 12741
Quote:
Originally Posted by Sorensiim View Post

I just shipped mine off to China today to have the wifi fixed, after postponing it for 4-5 months smile.gif

 

Well at least they should be back from their NY celebration by the time your unit arrives in China.

post #10717 of 12741
Hi everyone,
 
I have a problem with my iBasso DX100, hope someone can help me out over here. The screen will turn on by itself despite having a screen timeout turned on. And every time it does so, it creates a click sound when i am listening to my music. Even if i manually switch off the screen, it will still turn on by itself. There is no noticeable pattern in when it will turn on or how often it will switch on. 
 
A bit of info on my player. Since i bought it, no apps have been installed on it at all. The problem occurred when i am on firmware 1.2.3. After installing the latest 1.3.7, the problem still persist. I have since changed the firmware back to 1.2.7 and the problem is still there. I have also reset my player after installing the firmwares but nothing seems to help. I have also turned off everything like Bluetooth and Wifi etc. 
post #10718 of 12741

Update: It fixed itself. Literally as soon as I posted. This software is wonky :|

 

So here's another interesting problem. I haven't turned my DX100 on in quite some time. I turned it on today and it wasn't showing any of my music in the player app (I _was_ on 1.2.7). I've since upgraded to 1.3.7 and performed a factory reset. Still no dice. When I go into the directory listing of the music player, it shows all the FLAC files, but lists their lengths as "00:00."

 

I've also downgraded and upgraded twice.

 

Has anyone run into this before? Suggestions? Do I need to just send it back to iBasso? :\

 

--dho


Edited by dhobsd - 2/15/13 at 10:00am
post #10719 of 12741
Quote:
Originally Posted by lee730 View Post


That is a known issue dcfac73 on the earlier firmwares up to 1.2.7. So it's a compromise if you will. You can rewind the track back to the beginning by scrolling the orange bar to the beginning again and it will play from the beginning. As long as you don't skip tracks it will play without the fade in.

I might just stick with the 3rd party players. It's a shame though, as I do quite like the GUI of the stock player

post #10720 of 12741
Quote:
Originally Posted by dhobsd View Post

Update: It fixed itself. Literally as soon as I posted. This software is wonky :|

So here's another interesting problem. I haven't turned my DX100 on in quite some time. I turned it on today and it wasn't showing any of my music in the player app (I _was_ on 1.2.7). I've since upgraded to 1.3.7 and performed a factory reset. Still no dice. When I go into the directory listing of the music player, it shows all the FLAC files, but lists their lengths as "00:00."

I've also downgraded and upgraded twice.

Has anyone run into this before? Suggestions? Do I need to just send it back to iBasso? :\

--dho

i think your dx100 reindex your music which usually takes 20minutes. This would happen everytime you add a lot of music or re-tag your music ( e.g add album cover). It just refresh its database. One thing that I do to check if my unit is reindexing is by going to settings- applications - running services. if I see a "Media" running, I would let my dx100 sit and wait for the media to disappear (20mins)
post #10721 of 12741

I'll be posting my DX100 on the for sale forum later this week end.

Original box, 1.2.7 ROM, 64GB fat 32 sandisk class 10 msd, pelican 1020 case.

post #10722 of 12741

One thing I've noticed since reverting back to 1.2.7 is that when I boot up the DX100 or try to connect with USB to upload music I get this message ...

"! Sorry!
The application Launcher
(process com.android.
Mylauncher2) has stopped
unexpectedly. Please try again."

Then "Force close"

Not really a problem ... it seems to sort itself out after a while, or if I just "force close" ...

I don't use any android apps ... does anyone else get that?
 

post #10723 of 12741
Quote:
Originally Posted by jdmoorman View Post

I'll be posting my DX100 on the for sale forum later this week end.

Original box, 1.2.7 ROM, 64GB fat 32 sandisk class 10 msd, pelican 1020 case.


Sorry to hear you are disappointed jdmoorman! I hope you find something more to your taste.

post #10724 of 12741
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by IronSky View Post

One thing I've noticed since reverting back to 1.2.7 is that when I boot up the DX100 or try to connect with USB to upload music I get this message ...

"! Sorry!
The application Launcher
(process com.android.
Mylauncher2) has stopped
unexpectedly. Please try again."

Then "Force close"

Not really a problem ... it seems to sort itself out after a while, or if I just "force close" ...

I don't use any android apps ... does anyone else get that?
 


I went back to 1.2.7 and it is working fine. I didn't do a factory reset but did you try that?

post #10725 of 12741
Quote:
Originally Posted by jamato8 View Post


I went back to 1.2.7 and it is working fine. I didn't do a factory reset but did you try that?


Yes I always do that ... I used the format tool from iBasso as well. Maybe I turned something off when I was setting it up.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › iBasso DX100:24 bit for bit, PG 1> Reviews & Impressions, Downloads, VIDEO, NEW Firmware 1.4.2.