or Connect
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › [Impression] FiiO E10
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Impression] FiiO E10 - Page 87

post #1291 of 1320
Quote:
Originally Posted by Michael1026 View Post
 

I have a question. If I go to playback devices, my E10, properties, then advanced, I have an option for "Default Format". It's currently at "2 channel, 16 bit, 44100 Hz (CD quality)". Should I change this? Or leave it how it is?

Use a wasapi plugin that allows you to use exclusive mode. That makes this option not relevant. Most video and all popular audio software should have that.

 

 

Though in general, do select 24 bit if the dac supports 24 bit. The sampling rate option will resample everything that uses a shared renderer.  If you have to resample and use a shared renderer, there are excellent plugins for that for most players. Just make sure it is the same as the windows setting so you arent resampling twice.


Edited by mindbomb - 8/16/14 at 4:24am
post #1292 of 1320

Hi does Fiio E10K works well for IEM like the RE-400?

post #1293 of 1320
Quote:
Originally Posted by desaturated View Post

Hi does Fiio E10K works well for IEM like the RE-400?
i don't have re-400 but it sounds great with my ttpod t1e iem's.
post #1294 of 1320

Wow.  I'm having a great experience with the E10 running the HFM HE-400i's for the past couple of weeks.  I have not used my main rig since then.

 

What a great amp/dac.  I'm really impressed. Again.

 

oh yeah- yesterday it did a respectable job with the Alpha Dogs at low volume. 


Edited by swspiers - 10/23/14 at 2:32pm
post #1295 of 1320

Would you recommend this for krk rp5??? or its better some DAC?? My budget is 200u$s.

post #1296 of 1320
Quote:
Originally Posted by Trunksleo View Post
 

Would you recommend this for krk rp5??? or its better some DAC?? My budget is 200u$s.

I stopped using my E10 due to scratchy background noise and degrading quality while using it... I LOVE my Audioengine D1 as a comparable DAC/Amp

post #1297 of 1320
Quote:
Originally Posted by Neccros View Post
 

I stopped using my E10 due to scratchy background noise and degrading quality while using it... I LOVE my Audioengine D1 as a comparable DAC/Amp


Hate to admit it, but after about a year and half, I'm getting some distortion and noise as well.

 

Oh well, for the price it was fun. But I see a Schiit Fulla in my future.

post #1298 of 1320
Quote:
Originally Posted by swspiers View Post
 


Hate to admit it, but after about a year and half, I'm getting some distortion and noise as well.

 

Oh well, for the price it was fun. But I see a Schiit Fulla in my future.

 

I just end up unplugging it and plugging it back in and it seems to clear up but I still hear random background distortion. Its sad I was hoping to support this company more.  They offered to test my 2 DACs but I don't know if I want to bother paying to stick them on the slow boat to China (Or Taiwan) to have them fix it.

 

Brian

post #1299 of 1320
Quote:
Originally Posted by Neccros View Post
 

 

I just end up unplugging it and plugging it back in and it seems to clear up but I still hear random background distortion. Its sad I was hoping to support this company more.  They offered to test my 2 DACs but I don't know if I want to bother paying to stick them on the slow boat to China (Or Taiwan) to have them fix it.

 

Brian


Naah.  I never ignore an opportunity to buy new gear  :biggrin: 

 

edit: I have nothing against FiiO.  That was a year and 1/2 of heavy use and abuse.

post #1300 of 1320

Sooo I think my FiiO E10 is unusable at this point...

 

I started having issues with it recently that no matter what volume setting, it always seemed to randomly start playing at the loudest volume. I got around that by just twisting the knob to max and controlling it through my sound in Windows. Now it's randomly shutting down USB ports.

 

If I plug this in a USB port, it will work for all of about 5 seconds, turn off and anything plugged in the USB Port after it will not work. Restarting the PC causes the USB to be functional again, but I cannot even plug this in anymore without it shutting down the port.

 

Anything I can do or am I out of luck?

 

Had this for about a year, year and a half? Love this little thing :)

post #1301 of 1320

I have a couple of E10's Im not really using if you think you want to buy one.

 

I got a Audioengine D1 from another member here and been pretty happy with it.

post #1302 of 1320
Quote:
Originally Posted by swspiers View Post
 


Hate to admit it, but after about a year and half, I'm getting some distortion and noise as well.

 

Oh well, for the price it was fun. But I see a Schiit Fulla in my future.


does it include e10k or only older version of the dac? do you think that fulla shiit is a better dac in comparison to e10k? thanks

post #1303 of 1320

I have been using the E10 for about a year now. Before I was using the E11 with the D03K DAC. The E10 does sound a little better than that did but strangely the E11 sounds even better than the E10 does when it is connected to the line out of the E10. The E11 seems to boost the lower end bass.

What I really like about the E10 is how good the line out is. I have it at my desk and I have my amplifier and speakers plugged into it. They sound much better than they did before. At the moment I have a splitter in the line out. One going to my amplifier and speakers and the other is just an audio cable that I use with my E11. Another useful thing about the E10 is that the line out can also be used as an aux-in for some reason. I can plug that cable into my FiiO X3 and use the E10 as my headphone amplifier. So long as it is still powered by my computer, that seems to work really well.


Edited by TheGiantHogweed - 1/1/15 at 2:55am
post #1304 of 1320

I have question does it normal behavior in this amp that I hear both sounds from Windows and from ASIO ?

When playing through ASIO Driver Status in driver showing Active but still I can play something from Windows sound and hear them both.

post #1305 of 1320

My E10 is now starting to do strange things. Often, just moving my headphone jack, I get quite a lot of crackling. Also, when I move the volume pot or even just touch it, I seem to hear all this strange hissing and interference. Even when my computer is left alone not doing anything, I keep hearing some quiet sounds that I can't really describe. It is just starting to sound a bit more like listening to my headphones directly from my PC. It used to be totally quiet with no background hiss at all. What is most strange though is that this problem comes and goes. The other day, it was so bad that if I touched any metal part of the X3, I would hear interference.

 

The sound quality is still as good as it was though.

 

What worries me more it what happened with my FiiO X3 the other day. While listening to my X3 at the same time as it being on charge, I just happened to gently contact metal to metal with the E10 and normally, nothing should happen. My X3 got forced off and I heard a loud pop through my headphones. That was either my X3 being sensitive or more likely, my E10 becoming faulty. I will just have to see how I get along with it.

 

My E10 is about 18 months old now but it is the only FiiO device that I have had big problems with. I have had my E11 for about twice as long and it is much more cheaply made and is covered in dents and yet is still working fine.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Headphone Amps
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Headphone Amps › [Impression] FiiO E10