Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › WA6 has a low frequency hum on the left side, no matter what tubes are in it.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

WA6 has a low frequency hum on the left side, no matter what tubes are in it.

post #1 of 6
Thread Starter 

Switched left and right tubes, replaced rectifier with a totally different model, same result. When the WA6 is initially powered on, there's a loud hum/buzz on the left side, that drops off sharply after a few seconds, but when I turn off the amp, it's noticeable that there was still some hum going on, compared to the silence that I now hear.

 

It doesn't increase with volume, and it can be masked with music. I'm using Grado RS-1i w/ the WA6 low impedance switch, so I'm still wondering what's causing this, and especially why just one side. I'm guessing the problem is within the amp, and so I should contact Woo Audio about this?

 

Thanks in advance for the guidance. smile.gif

 

EDIT: Hm, flipping the impedance switch does nothing, either to the hum, or the volume. Is it possible that it's broken?


Edited by TheMarchingMule - 9/24/11 at 8:24pm
post #2 of 6

I think its normal, just part of the starting up of the power transformer,etc. I get the same think with my 1250.

post #3 of 6

It's common for tube amps to have a powerful hum when they are turned on. However, it comes from both channels and is very brief. You may want to ask the legions of woo owners here. Another troubleshoot is to disconnect it from your source and power on just the amp with the headphones.

post #4 of 6

I'd guess a cap is faulty or heading south on the left side of the power supply.  It's probably letting a little AC through; I'd look into having it replaced.

post #5 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Uncle Erik View Post

I'd guess a cap is faulty or heading south on the left side of the power supply.  It's probably letting a little AC through; I'd look into having it replaced.


That does seem to be the problem. I quoted you on the email I sent to Woo Audio. smile.gif

post #6 of 6
smily_headphones1.gif

Caps do that. And it should be pointed out that this isn't Woo's fault or a design flaw.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Headphone Amps (full-size)
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › WA6 has a low frequency hum on the left side, no matter what tubes are in it.