New Posts  All Forums:Forum Nav:

ATH-M50 Removable Cable Mod - Page 46

post #676 of 689
Quote:
Originally Posted by cCasper TFG View Post
 

There is your problem.

 

Replace those wires and start over. I guarantee that the flaky connection is a result of that.

I'm still pretty new to the community. What type of wires would you recommend? The gauge on the stock wires seemed pretty small had a difficult time trying to strip them.  

This is what the circuit board currently looks like. I've noticed some slight white coating on top of the solder? I'm not sure if it's pictured well and didn't notice if this was present before I started modding. 

post #677 of 689

Your problem is right there on the left where there is solder dripped onto the ground's strip. Don't try to scratch it off of it, just use your soldering iron to make it and the right (red) soldering point not connected anymore. That's 100% the problem, I know that now after seeing this.

post #678 of 689
Quote:
Originally Posted by cCasper TFG View Post
 

Your problem is right there on the left where there is solder dripped onto the ground's strip. Don't try to scratch it off of it, just use your soldering iron to make it and the right (red) soldering point not connected anymore. That's 100% the problem, I know that now after seeing this.

Hey cCasper, thanks for responding quickly. I'll give that a go today when I can drop by and get some wick, hopefully that will fix the problem. I just wanna confirm its the solder that I have boxed in the following 2 pictures correct?

 

 

post #679 of 689

Yes that is what I'm referring to.

post #680 of 689
Quote:
Originally Posted by cCasper TFG View Post
 

Yes that is what I'm referring to.

Unfortunately that didn't work. I removed it and still didn't get sound out of both ears, I am able to get it to play if i keep fiddling with the wires so I plan on redoing it all. Would you happen to recommend any type of wires I should use and where to purchase them?

post #681 of 689

Any 24-28 gauge wire is fine. I just use the wires inside Mogami cables for these. 

 

Another thing you could do if it's just the right ear you're having problems with is; desolder the right driver'swwires from the left driver and solder them straight to the 3.5mm jack you installed. That would be the easiest solution. 

post #682 of 689

Did these this morning for a headfier.

 

photo DSC02169_zpsa9a780bd.jpg

 

photo DSC02170_zps9a8cf78b.jpg

 

photo DSC02171_zps457b271f.jpg

post #683 of 689

I am going to do this mod very soon to my own headphones. Can you give me a link to what jack you use?

post #684 of 689

I'm trying to decide what iPhone cables to use with them. It looks like the two main options are the V-Moda 1 or 3 button cables, or the Beats RemoteTalk Cable. Are there any other cables I should be considering?


Edited by Wasgo - 7/16/14 at 1:48pm
post #685 of 689
Quote:
Originally Posted by TheeOAB View Post
 

I am going to do this mod very soon to my own headphones. Can you give me a link to what jack you use?

 

I can't find the exact one I used for the connector in the pictures above, but these look the same from the outside. 

http://www.vetco.net/catalog/product_info.php?cPath=72_89_395&products_id=14088

 

I normally use either of these on M50's depending on what people want. I prefer the kind on the left because you can do all your soldering and then slide it into the hole and thread it on, with the black connector you have to solder the wires to the connector, thread the wires through the hole, and then solder the other side of the wires to the driver. 

post #686 of 689

Looks like it might be this one: http://www.unicornelex.com/3_5mm_Isolated_Stereo_Chassis_Mount_Jack_p/23-0501.htm

 

Casper, can you confirm?

post #687 of 689

CONFIRMED.

post #688 of 689
post #689 of 689

Hi Neato, I'm considering the same mod and materials that you used for your M50. Could you tell me whether the Philmore 504k installation required you to cut the monitor housing or whether it was small enough that no such mod was necessary. Also, was there any notable change in sound quality/profile before v. after? Thanks!

New Posts  All Forums:Forum Nav: