Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › Asus Essence One Headphone Amp/DAC (CeBIT 2011)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Essence One Headphone Amp/DAC (CeBIT 2011) - Page 199

post #2971 of 3014

This thread has been quiet for a bit so I thought I'd ask if anyone with an E1, and that also uses JRiver, has noticed an improvement using the newer driver that was posted back in March? It is version 7.0.11.10. ASUS just says it fixes several bugs with JRiver Media Center. I hadn't noticed any issues with the older 7.0.11.05. Anyone else?


Edited by upside - 5/13/14 at 6:25pm
post #2972 of 3014
Quote:
Originally Posted by upside View Post
 

This thread has been quiet for a bit so I thought I'd ask if anyone with an E1, and that also uses JRiver, has noticed an improvement using the newer driver that was posted back in March? It is version 7.0.11.10. ASUS just says it fixes several bugs with JRiver Media Center. I hadn't noticed any issues with the older 7.0.11.05. Anyone else?


The same as you.

post #2973 of 3014

Hello! My Essence One puts  out 3 quite loud thump through the headphones when I switch it one and it cycles through the inputs. Anyone else experiencing this? Is this normal`?

post #2974 of 3014
Quote:
Originally Posted by Swolern View Post

My source is PC - Foobar - E1.


Look at my settings:

 

 


During playback via Toslink bitrate LED follows playing file bitrate, but Bit Perfect LED is not engaged.

post #2975 of 3014
Quote:
Originally Posted by Poleepkwa View Post
 

Hello! My Essence One puts  out 3 quite loud thump through the headphones when I switch it one and it cycles through the inputs. Anyone else experiencing this? Is this normal`?

 

 

It is not normal, sounds like there is still some DC voltage at the output even after startup.

post #2976 of 3014
Quote:
Originally Posted by Swolern View Post

My source is PC - Foobar - E1.

You can use asio4all or wasapi foobar plugin with the toslink output, in that case you will have bitperfect mode. The bitperfect led however will not light up since it is not a true indicator of bitperfect mode, it lights up when you use the asus asio driver.

post #2977 of 3014
Quote:
Originally Posted by Whit3Rav3n View Post
 

 

It is not normal, sounds like there is still some DC voltage at the output even after startup.


Thanks. I assumed as much and did not remember that it did that before. I think one of the caps might be bad. It is silent when you switch it on after a while, but when you switch it off and on again it makes the 3x thump, which seem to indicated that there is some DC voltage at the amp. Probably better to have it checked under warranty.

post #2978 of 3014
Does XLR and RCA works at the same time on Essence One Plus (Muses)?

I connect monitors to XLR and subwoofer to RCA on my current preamp.
post #2979 of 3014
Quote:
Originally Posted by Gwarlek View Post

Does XLR and RCA works at the same time on Essence One Plus (Muses)?

I connect monitors to XLR and subwoofer to RCA on my current preamp.

Yes

post #2980 of 3014

Hi guys,

I got a question.. it was probably answered before, but would appreciate if anyone can help.

 

I was trying to upgrade my Asus essence one (non muses version) headphone buffer opamp.

I bought 4x OPA627AP and got them fixed onto the dual to single DIP8 adapter.

I inserted them into the headphone buffer, but it didnt work.. basically it's just dead silent.

 

May I know what's the problem? or I should not use OPA627AP as the headphone in the first place.

 

Thanks a lot in advance.

post #2981 of 3014
Are they dual channel opamps? I not too sure if they are
post #2982 of 3014
Quote:
Originally Posted by Renzero View Post
 

Hi guys,

I got a question.. it was probably answered before, but would appreciate if anyone can help.

 

I was trying to upgrade my Asus essence one (non muses version) headphone buffer opamp.

I bought 4x OPA627AP and got them fixed onto the dual to single DIP8 adapter.

I inserted them into the headphone buffer, but it didnt work.. basically it's just dead silent.

 

May I know what's the problem? or I should not use OPA627AP as the headphone in the first place.

 

Thanks a lot in advance.


If everything is soldered as should be, there is no barrier to use it.

I use 2x2 OPA627AU as DAC filter after 4x2 LT 1028 in I/V with excellent sonic result.

post #2983 of 3014

ASUS unveiled a Mk. II update to the Essence One at Computex this week; it now supports DSD:

 

*

post #2984 of 3014
Quote:
Originally Posted by tomscy2000 View Post
 

ASUS unveiled a Mk. II update to the Essence One at Computex this week; it now supports DSD:

 

*

"WHY" is the perfect word that comes to mind.....

post #2985 of 3014
Quote:
Originally Posted by Gandah View Post
 

"WHY" is the perfect word that comes to mind.....

why not?

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Computer Audio
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Computer Audio › Asus Essence One Headphone Amp/DAC (CeBIT 2011)