Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › Ipod classic - rockbox - its happening.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ipod classic - rockbox - its happening. - Page 58

post #856 of 3252
Quote:
Originally Posted by fleasbaby View Post


Indeed, I think I am simply prolonging the pain by holding off on replacing the wretched thing...*sigh*


Well, I am here at the end of another day and I got similar performance...next up, trying the older builds on file...think I will go even further back than Aroldan's old favorite and try one I got from Castor, the guy who built the L-R patch...

 

Next it's back to the Death Star and re-installing iTunes and killing Rockbox. I am really, really hoping to avoid that dark, dark day.

post #857 of 3252
Quote:
Originally Posted by aroldan View Post

New build (a3406a8M-120529) at https://www.dropbox.com/sh/b5xbw6cp4ikfxwn/MjELjmDNJ_. Patches applied:

  • 10 band EQ
  • BatteryBoost
  • ipod6g-charger-v1
  • filesystem events: Add a new event to trigger on file access

 

Seems pretty fine now. Fast GUI response and good battery life. I'd appreciate feedback.


Aroldan, thank you so much for this!

I tested the build for two days now on two 1G Classics, very stable and responsive.

Also the little gain in batterylife is impressive, so I'm quite curious what this 'BatteryBoost' exactly does.

So again: nice work!

 

When the cache is filled with new songs the hdd spins for another 10 seconds which is not needed. Is it possible to make it shutdown directly after filling the cache? Or is this needed for some reason? I was wrong, this is exactly what this build does!


Edited by r100 - 6/1/12 at 2:26am
post #858 of 3252

Well I have had 10 hours out of the new build. 5-6 hours playing mp3(audiobook) and 4-5 hours listening to FLAC files. Battery is on 22%

 

I have 80GB 1G Classic from 2008

post #859 of 3252

humm... my rockboxed classic suddenly refused to mount in windows,

2 different PCs, different USB ports etc. - It shows a drive letter and no more, or it locks the iPod and doesn't even mount the device.
It's been working fine for months.

I booted back to the Rockbox backup/recovery image in EMcore under tools, and after a delay of around 60 seconds it mounted first time.

Nothing but the Rockbox version has changed,  the version I was using -  135a333M-120501.

I've updated to a3406a8M-120529, and it still won't mount. - Same problems... I get a drive letter, but no drive/data/content.

properties.png

If i reboot holding select+menu - into the EMcore menu, then boot the recovery version - it mounts first time every time.
so , i can copy music on/off in the recovery version, then boot back into the new build for general use - but there does seem to be some problem mounting the iPod under these firmwares in certain circumstances?

Any ideas?
Aroldan - do you want Logs or debug outputs?

Dan


 

post #860 of 3252

I am having same problem.

 

Comes up as removable disc and nothing is there. I ran the fallback image from tools in emcore and that runs fine... back a build I goes....

post #861 of 3252

just out of curiosity will i be able to use my dock if i put rock box on my classic ?

post #862 of 3252
^ The Line Out Dock outputs audio with Rockbox installed.
post #863 of 3252

...and also with DAC like CLAS or Pure i20?

post #864 of 3252
Quote:
Originally Posted by wkamil View Post

...and also with DAC like CLAS or Pure i20?

 

I can only say one thing: try it and share your experiences!

If other persons in this topic don't have the specific part of hardware/dock/dac/amp where questions are being asked about it's impossible to give an reliable answer.

Going back to Apples original firmware is always an option.

post #865 of 3252
Quote:
Originally Posted by cooperpwc View Post

Quote:


Rockbox will not work with iAP devices. This includes the Pure i20, Fostex HP-P1, CLAS, Wadia etc. This is because Rockbox does not have the capability to be in 'USB communication mode' with the iAP device and 'play mode' at the same time. It would be nice if the Rockbox guys could find a way to program around this but it may not be easy.

 

 
.. basically - if the dock is just a line-out adapter then it will work, the complete replacement DAC type wont work.

post #866 of 3252
Quote:
Originally Posted by wkamil View Post

...and also with DAC like CLAS or Pure i20?


Not too sure about that...could be worth a shot, but this was discussed a few weeks back on this thread (I don't blame you for not wanting to wade through the pages and pages though...). The short of it was, Rockbox supports regular LOD behavior, but not digital out, which means no CLAS.

post #867 of 3252

and it holds me back... 'cos I need also digital out (i'll wait till dual boot will be ready).

post #868 of 3252

Just got my iPod back with a new battery and immediately Rockboxed it.  Works great, except for the themes.  I have all of my album art named "cover.jpg", one image in each folder corresponding to each album.  The default theme displays the album art just fine, but the themes I download from Rockbox's site all say" no ID3 tags" where the album art should go.  I thought tagging didn't matter when you're organizing them by folder and have the album art in the folders.

post #869 of 3252

Quote:

Originally Posted by IamDan View Post
Originally Posted by cooperpwc View Post

Quote:


Rockbox will not work with iAP devices. This includes the Pure i20, Fostex HP-P1, CLAS, Wadia etc. This is because Rockbox does not have the capability to be in 'USB communication mode' with the iAP device and 'play mode' at the same time. It would be nice if the Rockbox guys could find a way to program around this but it may not be easy.

 
.. basically - if the dock is just a line-out adapter then it will work, the complete replacement DAC type wont work.

 

I am afraid that this is indeed a limitation of Rockbox.

 

(In the next couple of days I get me CLAS back from ALO with the firmware update for playing video. I will test again with the latest build of Rockbox but I do not expect any change in the above. I will report back.)

post #870 of 3252

Quote:

Originally Posted by Addonexus View Post

Just got my iPod back with a new battery and immediately Rockboxed it.  Works great, except for the themes.  I have all of my album art named "cover.jpg", one image in each folder corresponding to each album.  The default theme displays the album art just fine, but the themes I download from Rockbox's site all say" no ID3 tags" where the album art should go.  I thought tagging didn't matter when you're organizing them by folder and have the album art in the folders.

 

I name the album art files "Folder.jpg" which is the standard Foobar naming convention. It works great with all of my Rockbox themes so perhaps try that with a few albums.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › Ipod classic - rockbox - its happening.