Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › DAC HELP! No power!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

DAC HELP! No power!

post #1 of 3
Thread Starter 

I dug up my Entech Number Cruncher 203.2 DAC from back in the day and it used to work just right. But now nothing seem to go through it anymore. I checked all my connections and they're all right. There's also a light coming from my toslink cable from the source before I plug it into the DAC, but the green LED on front doesn't light up and there's no sound! Anyone got an idea for a fix?

post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by enjoi_rootbeer View Post

I dug up my Entech Number Cruncher 203.2 DAC from back in the day and it used to work just right. But now nothing seem to go through it anymore. I checked all my connections and they're all right. There's also a light coming from my toslink cable from the source before I plug it into the DAC, but the green LED on front doesn't light up and there's no sound! Anyone got an idea for a fix?


First order of business is to make sure it has power.  Spray some cleaner on the contacts of the power supply on the plug and the unit.  I had a similar issue with a item I had in storage for awhile.

Make sure the coax/optical button is pressed for optical and that the sample rate is one that it can accept.

 

post #3 of 3
Thread Starter 

Thanks, will give it a try. Anyone know the specs for the powersupply? Might start looking for one if cleaning doesn't work. Mine is all scratched so I don't know what to look for.


Edited by enjoi_rootbeer - 9/2/10 at 10:03pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Dedicated Source Components
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › DAC HELP! No power!