Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Audio-gd Digital Interface
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Audio-gd Digital Interface - Page 238

post #3556 of 4054
Quote:
Originally Posted by Currawong View Post

It's a power indicator light.

 

But power from where?  The computers USB = bad.  Or the PSU = good

Gear mentioned in this thread:

post #3557 of 4054
Quote:
Originally Posted by jimmychan View Post

Has anyone successfully connected the DI-V3 to Logitech SB Touch w/EDO? I got the info from SBT shown it was running, but no data out from the DI-V3.

 

Then I tried connected DI to a Mac, and it work perfectly fine with the Mac.

 

And then I tried connected the SBT USB to Benchmark DAC1's USB input, and also works fine.

 

Any thing I missed in the setup?

To those that have had problems with the SB touch w/EDO, I have found the problem for me was the firmware the DI-V3 was shipped with (#4?) I just replaced it with the alternate firmware (black)from the package, see the Audio GD site to get the correct orientation. Voila no problem 192khz files and all !!! Sounds Great, I will inform Kingwah so that he can pass it on to customers.

The only thing that may disappoint some is the fact that now it is running it is in adaptive mode, But the SQ is excellent much better than the DI-V1. 


Edited by Ajwaldo - 2/16/13 at 4:23pm
post #3558 of 4054

Thanks Ajwaldo,

 

The other firmware works ok for the SBT w/EDO, however it only works in adaptive mode.

 

Not sure how is the jitter compared with the async mode? and how good is it compared with the DI-DSP version?

post #3559 of 4054

If I get ir right, the firmware #4 makes the DI-V3 run in asynch mode while the #5 doesn't?

So #4 should be better as asynch is theoritically better, right?

post #3560 of 4054

i have problem with flac. i am using di-v3 to connect to ref-1 and yulong d18. can get sound of flac 16 bit/44.1 but once the file is 24/96 and 24/192, it is silent as dead.

 

wave of 16/44.1 , 24/96 and 24/192 is ok.  

 

any solution would be highly appreciated.

 

thank you.

 

remark: the problem happens when  i am using synology diskstation as source.

when i used notebook (win 7) with foobar 2000 as source, no problem at all. 

post #3561 of 4054
Quote:
Originally Posted by jimmychan View Post

Thanks Ajwaldo,

 

The other firmware works ok for the SBT w/EDO, however it only works in adaptive mode.

 

Not sure how is the jitter compared with the async mode? and how good is it compared with the DI-DSP version?

Well I wish I could compare it with the async mode of the #4 firmware, but the DAC would not read it, BTW on the SB Touch when I was trying to run the #4 firmware said it was running async and a signal of 48khz???? that maybe points to the issue.

As for the DI-DSP I do not have that version just the 1 and 3.

All I can say is that it is better than the DI-V1 and the V3 it is not burnt in yet.

post #3562 of 4054
Quote:
Originally Posted by Pacha View Post

If I get ir right, the firmware #4 makes the DI-V3 run in asynch mode while the #5 doesn't?

So #4 should be better as asynch is theoritically better, right?

Theoretically yes but for me #4 doesn't provide a lockable signal, #5 (black?) does the business but in adaptive. I will email Audio-Gd to see if they can soon provide suitable firmware that will run async.

post #3563 of 4054

Thanks, Now we have some insight to the issue.

post #3564 of 4054
Quote:
Originally Posted by preproman View Post

Quote:
Originally Posted by Currawong View Post

It's a power indicator light.

 

But power from where?  The computers USB = bad.  Or the PSU = good

 

From either, when the unit is switched on. Same as any regular device. smile.gif

post #3565 of 4054
Quote:
Originally Posted by Erieg View Post

I just received my DI-V3 w/PSU yesterday. It seems to be working great but I have a question. When I switch on the PSU the blue light comes on but the light on the DI doesn't light up until I plug the USB cord into my PC. Is the light on the DI a link light or a power on indication? Before anyone asks, yes, I have the cord connecting the two boxes. My concern is that the PSU isn't actually powering the DI but instead it is getting power from the mac's usb port.


I have tried the following experiment with my DI-V3 and DI-PSU:

 

Prerequisites: USB cable unplugged, DI-V3 connected to the DI-PSU only.

Experiment/result: When I switch the DI-PSU on, the blue light on the DI-V3 unit lights up. (Note that the USB cable is not connected.)

 

Hope this helps.


Edited by seaice - 2/18/13 at 12:23am
post #3566 of 4054

Thanks for the help. I figured I was being dense. The psu is working great.

post #3567 of 4054
Quote:
Originally Posted by colour97 View Post

i have problem with flac. i am using di-v3 to connect to ref-1 and yulong d18. can get sound of flac 16 bit/44.1 but once the file is 24/96 and 24/192, it is silent as dead.

 

wave of 16/44.1 , 24/96 and 24/192 is ok.  

 

any solution would be highly appreciated.

 

thank you.

 

remark: the problem happens when  i am using synology diskstation as source.

when i used notebook (win 7) with foobar 2000 as source, no problem at all. 

 

Are you using KS for playback?

If yes, try to apply this procedure (go down to Driver V1.22 Install guide):

http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USB32/USB32EN.htm

 

ASIO4ALL + ASIO plugin for your media player should do the trick I suppose.

post #3568 of 4054

I'm posting here, although the question is related to the USB32 in the NFB7 (which I should receive next week): is the USB powered by the PC, or is it using the power in the DAC?

post #3569 of 4054

i guess it should be powered by DAC.

for example, Kingwa said that when DI-v3 is used with a PSU, it is completely powered from it.


Edited by kr0gg - 2/22/13 at 2:28am
post #3570 of 4054
Quote:
Originally Posted by Pacha View Post

 

Are you using KS for playback?

If yes, try to apply this procedure (go down to Driver V1.22 Install guide):

http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USB32/USB32EN.htm

 

ASIO4ALL + ASIO plugin for your media player should do the trick I suppose.

no, not using ks for playback, i am using synology(linux)  in which no need to install driver. thank you.

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Dedicated Source Components

Gear mentioned in this thread:

Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Dedicated Source Components › Audio-gd Digital Interface