Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › SansaClip+ Rockbox Impressions thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SansaClip+ Rockbox Impressions thread - Page 52

post #766 of 951

Well, I didn't get that new version downloaded, although I still may in the future.  I want to see the 10-band in action.  But I FINALLY got my midrange dialed in to my liking.

post #767 of 951
Quote:
Originally Posted by nonsupremous View Post

Well, I didn't get that new version downloaded, although I still may in the future.  I want to see the 10-band in action.  But I FINALLY got my midrange dialed in to my liking.

Did you figure out the whole method of changing the frequency of the bands to what you needed?

post #768 of 951

Well, I knew about changing the frequencies...I just couldn't figure out which combination was going to work.  Soooooooo many combinations. 

post #769 of 951
I matched my Rockboxed Clip's 5 band EQ to my desktop 10 band EQ with some guessing, then I ran RMAA with the EQ on, on both my laptop and the Clip, to see if the frequency response graphs matched each other more or less closely. I reajusted the Clip's EQ accordingly and ran RMAA again, until I got a satisfactory match. Takes time, but I only had to do it once. Now I'm perfectly happy with the settings and I don't have to do it again. I also backed up the ".rockbox" directory just in case.
Edited by skamp - 2/1/13 at 4:46am
post #770 of 951

In the linked post I describe how I got an idea what frequencies corresponded to what I was hearing.....http://www.head-fi.org/t/532426/ipod-classic-rockbox-its-happening/1995#post_9037782.

 

It's not anywhere near as precise as the method skamp describes above, but it gave me an idea where to start.

post #771 of 951

i recently upgraded the firmware on my clip zip and the advanced eq stopped working.. it shows all the wrong values and changing the values does nothing.

the graphic eq still works fine.

 

anyone know if they are aware of this and when it might be fixed.?

 

thanks


Edited by Br777 - 2/17/13 at 4:30pm
post #772 of 951
Quote:
Originally Posted by Br777 View Post

i recently upgraded the firmware on my clip zip and the advanced eq stopped working.. it shows all the wrong values and changing the values does nothing.

the graphic eq still works fine.

 

anyone know if they are aware of this and when it might be fixed.?

 

thanks

 

We recently reworked the EQ to have more bands.  I don't think this should have broken anything for people who weren't using them, but there may have been some oversight.  I would go ask on the rockbox forums or on the IRC channel.  Someone there can probably look at it and see what went wrong.  

post #773 of 951
Quote:
Originally Posted by saratoga View Post

 

We recently reworked the EQ to have more bands.  I don't think this should have broken anything for people who weren't using them, but there may have been some oversight.  I would go ask on the rockbox forums or on the IRC channel.  Someone there can probably look at it and see what went wrong.  

i've been using the ten band eq for a while and the advanced eq still worked.

 

it was only a couple days ago that i upgraded to the new version and the advanced eq stopped working.

 

 

while we are on the subject - it would be awesome if the q values could go lower than .5 - down to .1 would be optimal.   if this is possible it would be much appreciated.

 

could you tell me more specicfically what part of the rockbox forums to post on. i gave them a quick look and they are quite vast.

 

thanks!!

post #774 of 951

I ordered a Clip+ to use when working out or just out around town and want to know if you can use a LOD with them and not just through the headphone jack, I'd love to use a LOD and my C&C BH amp because that will sound amazing.

post #775 of 951
No u cant use an Lod
post #776 of 951

Yeah I figured that out later on thanks for the reply though.

post #777 of 951

Hi,

 

I've got my Clip+ and the Sandisk 32GB microSDHC card.

I can play music from both the Internal and  the External memory.

However, all the music in the External memory (= microSDHC card) is listed as Unknown,

i.e. there's a long list of songs on the microSDHC card without album titles.

 

Over the weekend I plan to Rockbox my Clip+. Will the Rocboxed Clip+ list separate albums (folders)

in the External memory (= microSDHC card)?

I hope that there'll be more goodies coming with Rockboxing.

 

JJ

 

P.S.

Perhaps the question I am asking has already been discussed here,

but the thread is way to long to go through.


Edited by JakeJack_2008 - 2/22/13 at 9:30am
post #778 of 951

there are a few possibilities that could explain the issue you are having.

 

 - you may need to adjust the settings to tell the database to autoupdate - settings - general - database -  auto update - yes - then hit update now

- you may simply need to give the player time to sort the database - in other words you just put 32gb of music on it and it may simply be that it hasnt had a chance to sort everything yet - do the above and leave the player on for a while. 

- your music may not be tagged in a way that rockbox recognizes - i dont know enough about tagging to give you any specifics on that though.. someone else probably does.

 

-when you are trying to listen to your music what pathway are you following?  for example i use  - database - artist.  try that, and if they are coming up unknown, try database - album artist - if that works you can be more inclined to say its a tagging issue.

 

hope this helps. 

post #779 of 951

Hi Br777,

I have NOT Rockboxed my Clip+ yet. It uses its stock firmware. When I've uploaded music from my laptop to the Clip+'s External memory (microSDHC) albums have been in separate folders.

Sometimes I've seen a message on the Clip+'s display saying something like this:

'Refreshing media' or 'Refreshing ...'. (Perhaps this means updating databases.)

Anyway, I am surprised that Clip+ displays all the albums in its External memory under the title: Unknown

When I select it I see all songs listed sequentially.

 

I forgot to mention that I have formatted the 32 GB microSDHC using the 'Quick format' option.

Maybe this matters?

 

JJ


Edited by JakeJack_2008 - 2/22/13 at 10:14am
post #780 of 951

oh, sorry, didnt realize you hadnt rockboxed.. well in that case im not sure what the issue is, b/c ive never used the stock firmware, however i imagine the same or similar set of possibilities exists that i mentioned earlier.    i'd guess its a tagging issue.

 

naturally i would suggest rockbox.. it will probably solve your problems. ;-)

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Portable Source Gear
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Portable Source Gear › SansaClip+ Rockbox Impressions thread