Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Woo Audio Amp Owner Unite
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Woo Audio Amp Owner Unite - Page 514

post #7696 of 30965

 

Quote:
Originally Posted by jerico View Post

Hi Windy -

 

I love the DAC2/WA22 combo so far, with a few caveats:

 

(1) I am using a stock USB cable (I ordered an Audioquest Carbon for it a month ago - it shipped yesterday)

(2) Every once in a while, I get a kernel panic (I use it with a headless Mac Mini running iTunes/PureMusic)

(3) On occasion, I've heard some weird things - like portions of songs repeating.  My guess is this has something to do with the DAC2's interaction with PureMusic.

 

Unfortunately, I don't have any like-for-like comparisons for this setup.  I have a Benchmark DAC1 USB in my speaker system, and have run the T1s through them (didn't like that so much - it was rather metallic sounding), but I never had the Benchmark hooked up to the Woo, nor the DAC2 hooked into my speaker system.


 

How does the Benchmark DAC1 perform with the PureMusic software, any issues like with the W4S DAC2?

post #7697 of 30965

Nope - I've never noticed anything when using the Benchmark with PureMusic.  I chalk it up to the W4S/DAC2 using proprietary drivers for async USB, whereas the Benchmark does not require external drivers (and does not use async USB).

post #7698 of 30965

That makes sense, thanks jerico!

post #7699 of 30965

Hello all, Im considering picking up either a 6, 6se or 2 for the heart of my new system. Its going to be used in combination with k701's as well as DT990's (600 ohm) and maybe some grado's or ultrasones later on.

 

Music is mostly metal, as well as some jazz and classical. Source is currently up for debate, but im looking at either a yulong or a stello da100.

 

Based on this, which amp would you recommend? My budget is about 1400-1600 for the amp and a DAC or cdp + dac.


Edited by jgonino - 1/7/11 at 10:41pm
post #7700 of 30965
Quote:
Originally Posted by Skylab View Post

Just note that if the impedance switch is just changing the output impedance of the amp, this isn't going to have a huge sonic impact on the LCD-2 in the way it would a dynamic headphone, since the LCD-2 isn't subject to damping factor issues like a dynamic-driver would be.


Nope, it changes which transformer tap is being used for the headphones - one setting is for low impedance phones and the other for high impedance phones, like the switch on the back of the WA6.

post #7701 of 30965

Well my WA6 has arrived and it's a beautiful piece of kit. Heavy! Love the tubes and the way they light up.

 

Now if only there was sound coming out of the right channel... Still trying to figure out if I'm doing something wrong, but it kinda looks like this needs to be going back on a trip halfway around the world... crap frown.gif

post #7702 of 30965
Left channel does sound nice though...
post #7703 of 30965
Quote:
Originally Posted by Braver View Post

Well my WA6 has arrived and it's a beautiful piece of kit. Heavy! Love the tubes and the way they light up.

 

Now if only there was sound coming out of the right channel... Still trying to figure out if I'm doing something wrong, but it kinda looks like this needs to be going back on a trip halfway around the world... crap frown.gif


Did you pursue the usual troubleshooting tips? Swap headphones to eliminate that possibility; switch tubes in right-left socket...

post #7704 of 30965


 

Quote:
Originally Posted by HeadphoneAddict View Post



Quote:
Originally Posted by Skylab View Post

Just note that if the impedance switch is just changing the output impedance of the amp, this isn't going to have a huge sonic impact on the LCD-2 in the way it would a dynamic headphone, since the LCD-2 isn't subject to damping factor issues like a dynamic-driver would be.


Nope, it changes which transformer tap is being used for the headphones - one setting is for low impedance phones and the other for high impedance phones, like the switch on the back of the WA6.


Changing the output transformer tap is exactly how to change the output impedance wink_face.gif

post #7705 of 30965
Quote:
Originally Posted by SilentOne View Post




Did you pursue the usual troubleshooting tips? Swap headphones to eliminate that possibility; switch tubes in right-left socket...



 



Yeah, I did. Jack responded promptly with a couple of things to try, so I'll give it another shot. In a way I'm glad this happened with something built by people like the Woos, rather than something Chinese from EBay...
post #7706 of 30965
Quote:
Originally Posted by Braver View Post





 

Yeah, I did. Jack responded promptly with a couple of things to try, so I'll give it another shot. In a way I'm glad this happened with something built by people like the Woos, rather than something Chinese from EBay...


Great customer service is underrated. One could have a really good amp yet, not feel really good about it based on bad experiences. I'm impressed with Woo Audio's build quality and business sense. High on my next New York itinerary: a visit to Woo Audio and the McIntosh factory. Best of luck with your '6.'

post #7707 of 30965
Quote:
Originally Posted by Braver View Post

Well my WA6 has arrived and it's a beautiful piece of kit. Heavy! Love the tubes and the way they light up.

 

Now if only there was sound coming out of the right channel... Still trying to figure out if I'm doing something wrong, but it kinda looks like this needs to be going back on a trip halfway around the world... crap frown.gif



It's much more likely you have a bad tube than anything being wrong with the amp itself.  I would purchase a second set of tubes to verify before sending the amp anywhere.  You'll catch the bug and want to buy tubes sooner or later anyway.  ;)

post #7708 of 30965
Quote:
Originally Posted by Xcalibur255 View Post





It's much more likely you have a bad tube than anything being wrong with the amp itself.  I would purchase a second set of tubes to verify before sending the amp anywhere.  You'll catch the bug and want to buy tubes sooner or later anyway.  wink.gif



 



Lol, yeah, I've a bunch of tubes lying around ever since ordering the wa6, waiting to be rolled biggrin.gif

Anyway, it works now, not sure what did it... Just followed Jack's tips on reinstalling and reconnecting everything... Let me just repeat my reaction to Jack: "I do not comprehend why, because I changed tubes this morning, reconnected it twice, and it didn't help. But now it's fixed. And my god, it sounds wondrous. Thank you, thank you, thank you! "

w00t cool.gif
post #7709 of 30965
Quote:
Originally Posted by Braver View Post





 

Lol, yeah, I've a bunch of tubes lying around ever since ordering the wa6, waiting to be rolled biggrin.gif Anyway, it works now, not sure what did it... Just followed Jack's tips on reinstalling and reconnecting everything... Let me just repeat my reaction to Jack: "I do not comprehend why, because I changed tubes this morning, reconnected it twice, and it didn't help. But now it's fixed. And my god, it sounds wondrous. Thank you, thank you, thank you! "w00t cool.gif


And the Dutch can be seen dancing in the streets (Braver & friends anyway) from way out in... North America?! In a nod to your relief, will raise my headphones tonight when I sit down with my WA6SE.

 

Cheers!

post #7710 of 30965

I'm very pleased it worked out Braver, a relief for you not having to send that huge lump of metal back, I'm made up for you.

 

I am feeling a little pleased with myself this evening as I managed to set up my slick wireless feed from my PC. Not a big deal for a lot of you guys but for me, hmmm. I now have my PC running my lossless itunes library to an Apple TV box then optical into a DACmagic and into the WA6. My library is controlled wirelessly by my ipod Touch, its all very slick and to my ears (first listen tonight) it sounds mighty fine. Another plus is the volume level which with my imod straight into the WA6 was pretty much maxxed out, now the pc and itunes volume levels can be adjusted to suit.

 

I'm chilling now with my notebook on my lap and a glass of Irish by my side feeling good. That is, until I think about having spent most of my WA22 fund on all the above. Ho hum....

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Headphone Amps (full-size)
Head-Fi.org › Forums › Equipment Forums › Headphone Amps (full-size) › Woo Audio Amp Owner Unite